Скільки господинь – стільки варіантів медової випічки. Поділюсь секретом особливо смачного торта, про який можна сміливо сказати, що тане в роті. І на свято, і на сімейні посиденьки це чудовий десерт із ароматом меду.
Приготування:
Замішуємо тісто для медового торта:
У чашу кладемо мед, цукор, яйця, маргарин.
Ставимо на водяну баню (на каструлю з водою, але щоб дно чаші було трохи вище за воду). Після закипання води тримаємо чашу на бані 10 хвилин, весь час помішуючи інгредієнти вінчиком.
Через 10 хвилин всипаємо соду і енергійно продовжуємо помішувати ще 5 хвилин.
Забираємо чашу з “бані”, додаємо борошно.
Перемішуємо ложкою: вийде густе тісто липке.
Чашу з тістом накриваємо рушником та ставимо на теплу батарею. Залишаємо на 1 годину.
Інгредієнти для тіста:
Випікаємо коржі:
Ділимо тісто на 12 шматочків, скочуємо в кульки.
Кожну кульку розкочуємо на пергаменті або силіконовому килимку дуже тонко, діаметр кола – трохи більше 20 см.
Розколюємо вилкою, щоб коржі не набрякали, і випікаємо при температурі 180° приблизно 3 хвилини (до золотистого кольору). Випікаємо на тому пергаменті (килимку), на якому розкатали.
На готовий корж кладемо кришку від каструлі d20 см і зайве обрізаємо. Обрізки теж знадобляться.
Спечені коржі складаємо стопочкою, прошаровуючи листками пергаменту, щоб не злиплися.
Приготуємо крем:
Змішуємо в ковшику цукор, борошно, яйця до однорідності. Розбавляємо суміш молоком, добре перемішуємо.
Ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Крем загусне – відразу прибираємо з плити.
Кладемо в крем вершкове масло (70-80 г), злегка збиваємо вінчиком.
Остуджуємо крем. Іноді перемішуємо, щоб не завітрився (можна накрити плівкою “вконтакт”). Крем густий, однорідний, ніжношовковий.
Збираємо торт:
На плоску тарілку кладемо трохи крему всередину, а потім чергуємо: корж – крем – корж – крем. На кожен корж – 2 ложки з верхом крему, рівномірно розподіляємо.
Боки торта теж змащуємо кремом. Верхній корж залишаємо поки що без крему: кладемо на нього дошку та вантаж (щоб усі шари торта щільно прилягали один до одного). Залишаємо на 15 хвилин.
У цей час готуємо посипання для прикраси: обрізки коржів кладемо в пакет і прокочуємо качалкою.
Забираємо вантаж, покриваємо кремом верх торта. Прикрашаємо посипанням (і боки, і верх).
Даємо настоятися торту і просочитися в холодильнику кілька годин. Очікування буде приємним, адже попереду – чай із домашнім медовим тортом!
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…
Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…
Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…
Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…
Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…