Рецепти

Медовий бісквітний рулет: м’який, просочений рулет із приємним медовим смаком та кислинкою сметанного крему

Готуємо медовий бісквітний рулет! Рецепт на швидку руку. За смаком, як найсмачніший і просочений медовик.

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 5 яєць С1
  • 120 г цукру
  • 100 г борошна
  • дрібка солі
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 50 г меду
  • 50 г соняшникової олії, рафінованої
  • 2 ч. л. ванільного цукру

Крем:

  • 300 г сметани 25%
  • 50 г цукрової пудри
  • ваніль/ванільний цукор

Приготування:

Бісквіт:

Духовку включаю розігріватись до 170°С. Деко застелила пергаментом, зробила бортики.

Білки відокремлюю від жовтків, уважно щоб частина жовтка не потрапила до білків.

Білки переливаю в чисту та суху миску. Додаю щіпку солі та збиваю в пишну піну.

Потроху підсипаю приблизно половину цукру, вказаного у рецепті. Можна трохи більше.

Додаю ванільний цукор та збиваю до стійких піків.

До жовтків всипаю цукор, що залишився, і на високій або максимальній швидкості збиваю кілька хвилин. Вийде пишна, світла маса.

До жовтків підмішую збиті білки. Перемішую акуратно, намагаючись зберегти легкість.

Борошно змішую з розпушувачем і просіюю в миску. Перемішую.

Олію змішую з медом, додаю 1 ст.л. тіста. Все добре перемішую до однорідності.

*якщо мед густий, його потрібно попередньо нагріти до рідкого стану.

Вливаю у тісто. Перемішую. Готове бісквітне тісто виливаю на лист і розрівнюю.

Переношу до духовки. Бісквіт для рулетів, я випікаю у духовці на 2 рівні зверху. При 170 ° С – 25 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.

Бісквіт перевертаю на пергамент. Можна остудити, а можна одразу з духовки.

Знімаю пергамент та готую крем.

Крем:

Жирну сметану збиваю із цукровою пудрою та ваніллю. Сметану 25%.

2 ст.л крему відкладаю, щоб змастити рулет зверху.

Бісквіт вирівнюю по краях. Обрізки зберігаю для обсипання зверху.

На бісквіті, з одного боку, роблю насічки завглибшки 1-2 мм. Так бісквіт буде легше згорнути.

Викладаю крем та розрівнюю. Не доходжу до краю на 2 см.

Загортаю в рулет. Рулет замотують у пергамент і прибираю в холодильник на 2 години.

Я зібрала всі обрізки та крихти з пергаменту, на якому випікався бісквіт. За допомогою блендера подрібнюю в крихту.

Коли рулет просочиться, змащую його кремом, що залишився, і присипаю крихтою.

Медовий рулет готовий! Ніжний, повітряний, просочений. З приємним медовим смаком та кислинкою сметани!

Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…