Рецепти

“Медовичок” з ягідною начинкою: рецепт простого торта до будь-якого свята

Всі ми знаємо та любимо торт “Медовик” з дитинства. Моя мама завжди готувала торт “Рижик” та головна його відмінність від “Медовика” це те, що він готується на заварному кремі. Я хочу вам запропонувати інший варіант торта, на вершково-сметанному кремі ще й з ягідною начинкою. Торт виходить дуже м’яким, соковитим із карамельною ноткою. А змінюючи ягідну начинку, можна щоразу отримувати новий торт.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор 130 г
  • Мед 60 г
  • Яйця 2 шт
  • Борошно 270-330 г
  • Сода 7 г + оцет

Крем:

  • Сметана 250 г
  • Вершки 33% 150 г
  • Цукрова пудра 30 г

Вишневий конфітюр:

  • Ягідне пюре 125 г
  • Крохмаль 10 г
  • Цукор 40 г

Приготування:

У класичному рецепті для приготування тіста в одній каструлі підігрівається вершкове масло, мед та цукор. У цьому варіанті цукор топиться окремо до одержання карамелі.

Для спрощення процесу приготування тіста потрібно відразу підготувати інгредієнти: цукор один посуд, а мед та масло в іншу.

Цукор топимо на вогні трохи нижче за середній, намагаючись чітко контролювати процес, не спалити його, а домогтися отримання карамелі. І коли вона буде готова відразу ж вмикаємо другу каструлю з маслом та медом. Як тільки мед та масло розтопляться відразу ж відправляємо їх до карамелі та швидко перемішуємо.

Масу, що вийшла, перекладаємо в інший посуд і додаємо соду, гашену оцтом або лимонним соком.

Все перемішуємо і додаємо борошно частинами. Борошна знадобиться від 270 до 330 грамів, потрібно орієнтуватися на консистенцію тіста, воно має вийти пластичним і м’яким як пластилін.

Тісто відправляємо в холодильник на годину і можна зайнятися приготуванням начинки, а саме вишневого конфітюру.

Для цього просто подрібнюємо вишню без кісточок у однорідне пюре, додаємо крохмаль та цукор.

Доводимо конфітюр до кипіння та проварюємо близько хвилини. Конфітюр повинен бути густим.

Перекладаємо його в кондитерський мішок і відправляємо остуджуватись у прохолодне місце.

Охолоджене тісто ділимо на 9 частин і кожен шматочок розкочуємо в тонкий шар.

Тісто має бути розкачане максимально тонко. Випікається в духовці при температурі 180 градусів буквально 3-4 хвилини. За цей час розкочуємо та готуємо другий корж.

Поки ще гарячий корж відразу ж вирізаємо його за допомогою кулінарного ножа або кришки.

Так робимо з усім тістом. Обрізки згодом знадобиться для обсипання готового торта.

Поки коржі остигають приготуємо крем. Для цього просто збиваємо за допомогою міксера сметану, жирні вершки та цукрову пудру в однорідний густий крем.

Ну а далі моя улюблена частина – збирання торта.

На корж викладаємо дві столові ложки крему, зверху з пакета видавлюємо конфітюр і зверху накриваємо коржем. Так чинимо з усім кремом та коржами.

Залишками крему змащуємо боки торта та відправляємо його в холодильник мінімум на 8 годин.

Потім перед подачею покриваємо крихтою з обрізків тіста.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…