Рецепти

Маринуємо печериці для святкових салатів і закусок

Дуже часто в рецептах закусок і салатів зустрічаються мариновані печериці. Їх використовують і в складі самих страв, і для прикраси. Але купувати мариновані печериці в магазинах зовсім не хочеться, адже невідомо, що в них могли додати виробники. До того ж, напевно, в них будуть міститися різні хімічні добавки, консерванти, барвники, підсилювачі смаку.

Тому краще приготувати мариновані печериці самим, тим більше, що це зовсім нескладно. А використовувати їх можна не тільки для приготування страв, а й в якості самостійної закуски.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі (найкраще дрібні) – 500 грам;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Вода – 1 склянка;
  • Олія рослинна очищене – 5 – 7 столових ложок;
  • Оцет винний білий – 4 – 5 столових ложок;
  • Часник (зубки) великий – 2 – 3 штуки;
  • Перець чорний горошком – 10 штук;
  • Перець запашний горошок – 3 – 4 штуки;
  • Лавровий лист;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Зелень для прикраси (якщо подаємо як закуску).

Приготування

  • Як вже було сказано вище, печериці найкраще вибрати дрібні, щоб маринувати їх в цілому вигляді. Якщо ж потрібні різані печериці, можна взяти великі гриби і нарізати їх скибочками потрібного розміру.
  • Складаємо промиті гриби в сотейник, додаємо спеції в цілому вигляді (перемелювати їх не потрібно), вливаємо воду, оцет і рослинну олію. Додаємо часник – його попередньо очищаємо і нарізаємо на 4 частини, сіль і цукор. Можна додати трохи зелені кропу.
  • Ставимо сотейник на плиту, включаємо середній нагрів, доводимо до кипіння під кришкою, зменшуємо нагрів до слабкого, і варимо гриби в маринаді близько 5 – 7 хвилин. Вимикаємо плиту, залишаємо під кришкою до охолодження, після чого прибираємо сотейник в холодильник на 3 – 4 години або на ніч.
  • Мариновані печериці готові. Їх можна використовувати для приготування салатів і закусок. Якщо ж хочеться подати їх в якості самостійної закуски, то просто перекладаємо їх в миску і посипаємо рубаною зеленню кропу або петрушки.

Смачного!

Також читайте: ПЕЧЕРИЦІ В КАРАМЕЛЬНІЙ ГЛАЗУРІ НА ЗАКУСКУ

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…