Дуже часто в рецептах закусок і салатів зустрічаються мариновані печериці. Їх використовують і в складі самих страв, і для прикраси. Але купувати мариновані печериці в магазинах зовсім не хочеться, адже невідомо, що в них могли додати виробники. До того ж, напевно, в них будуть міститися різні хімічні добавки, консерванти, барвники, підсилювачі смаку.
Тому краще приготувати мариновані печериці самим, тим більше, що це зовсім нескладно. А використовувати їх можна не тільки для приготування страв, а й в якості самостійної закуски.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі (найкраще дрібні) – 500 грам;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Вода – 1 склянка;
- Олія рослинна очищене – 5 – 7 столових ложок;
- Оцет винний білий – 4 – 5 столових ложок;
- Часник (зубки) великий – 2 – 3 штуки;
- Перець чорний горошком – 10 штук;
- Перець запашний горошок – 3 – 4 штуки;
- Лавровий лист;
- Цукор – 1 чайна ложка;
- Зелень для прикраси (якщо подаємо як закуску).
Приготування
- Як вже було сказано вище, печериці найкраще вибрати дрібні, щоб маринувати їх в цілому вигляді. Якщо ж потрібні різані печериці, можна взяти великі гриби і нарізати їх скибочками потрібного розміру.
- Складаємо промиті гриби в сотейник, додаємо спеції в цілому вигляді (перемелювати їх не потрібно), вливаємо воду, оцет і рослинну олію. Додаємо часник – його попередньо очищаємо і нарізаємо на 4 частини, сіль і цукор. Можна додати трохи зелені кропу.
- Ставимо сотейник на плиту, включаємо середній нагрів, доводимо до кипіння під кришкою, зменшуємо нагрів до слабкого, і варимо гриби в маринаді близько 5 – 7 хвилин. Вимикаємо плиту, залишаємо під кришкою до охолодження, після чого прибираємо сотейник в холодильник на 3 – 4 години або на ніч.
- Мариновані печериці готові. Їх можна використовувати для приготування салатів і закусок. Якщо ж хочеться подати їх в якості самостійної закуски, то просто перекладаємо їх в миску і посипаємо рубаною зеленню кропу або петрушки.
Смачного!
Також читайте: ПЕЧЕРИЦІ В КАРАМЕЛЬНІЙ ГЛАЗУРІ НА ЗАКУСКУ