З великим задоволенням поділюся рецептом закуски з маринованих печериць. Мариновані грибочки не просто закуска – це смакота! У цю страву ви закохаєтеся з першого шматочка. Поєднання ароматних трав та швидка термообробка грибів надають страві незабутнього смаку.
Обов’язково приготуйте за нашим рецептом такі грибочки і, можливо, ви насолодитеся найсмачнішою закускою, яку коли-небудь пробували.
Інгредієнти:
- Печериці (невеликі) – 15-20 шт
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 2 зубчики
- Базилік червоний – 7-10 листочків
- Кріп – невеликий пучок
- Кінза (можна замінити петрушкою) – невеликий пучок
- Гірчиця зерниста – 2 ч. ложки
- Цукор – 2 ч. ложки
- Оцет – 9% – 3 ч. ложки
- Соєвий соус – 3 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Рослинна олія
Приготування:
Тонкою соломкою нарізаємо цибулю, дрібно ріжемо часник, листочки базиліка, кріп та кінзу. Усі нарізані інгредієнти відправляємо в миску, додаємо зернисту гірчицю, цукор, оцет. Незабуваємо в маринад додати соєвий соус і, буквально щіпку солі і все добре перемішуємо. Додаємо кілька столових ложок олії, знову перемішуємо. Маринад для грибів готовий!
У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та на сильному вогні обсмажуємо пару хвилин, розрізані на дві частини печериці. Обсмажені гриби відправляємо в миску з маринадом, добре перемішуємо і перекладаємо все в банку. Банку прибираємо в холодильник до повного остигання. Закуску, що остигнула, перекладаємо в тарілку і подаємо на стіл.
Апетитна страва чудово підійде до міцних напоїв і стане смачною прикрасою святкового чи повсякденного столу. Смачного!