Нове

Мариновані печериці: секрет в обсмажуванні

З великим задоволенням поділюся рецептом закуски з маринованих печериць. Мариновані грибочки не просто закуска – це смакота! У цю страву ви закохаєтеся з першого шматочка. Поєднання ароматних трав та швидка термообробка грибів надають страві незабутнього смаку.

Обов’язково приготуйте за нашим рецептом такі грибочки і, можливо, ви насолодитеся найсмачнішою закускою, яку коли-небудь пробували.

Інгредієнти:

  • Печериці (невеликі) – 15-20 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Базилік червоний – 7-10 листочків
  • Кріп – невеликий пучок
  • Кінза (можна замінити петрушкою) – невеликий пучок
  • Гірчиця зерниста – 2 ч. ложки
  • Цукор – 2 ч. ложки
  • Оцет – 9% – 3 ч. ложки
  • Соєвий соус – 3 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

Тонкою соломкою нарізаємо цибулю, дрібно ріжемо часник, листочки базиліка, кріп та кінзу. Усі нарізані інгредієнти відправляємо в миску, додаємо зернисту гірчицю, цукор, оцет. Незабуваємо в маринад додати соєвий соус і, буквально щіпку солі і все добре перемішуємо. Додаємо кілька столових ложок олії, знову перемішуємо. Маринад для грибів готовий!

У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та на сильному вогні обсмажуємо пару хвилин, розрізані на дві частини печериці. Обсмажені гриби відправляємо в миску з маринадом, добре перемішуємо і перекладаємо все в банку. Банку прибираємо в холодильник до повного остигання. Закуску, що остигнула, перекладаємо в тарілку і подаємо на стіл.

Апетитна страва чудово підійде до міцних напоїв і стане смачною прикрасою святкового чи повсякденного столу. Смачного!

Нове

Популярне