Нове

Манник з вишнею на сметані – ароматна та оригінальна випічка

Звичайним манником мало кого можна здивувати, а ось якщо приготувати такий манник на сметані і з додаванням ягід, то смак виходить зовсім інший – глибший і насичений. Найголовніше у приготуванні манника – дозволити тісту постояти, щоб манна крупа встигла розбухнути. За смаком можете додати ванілін, він додасть випічці відомий та приємний аромат.

Інгредієнти:

  • Манка – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Вишня без кісточок – 200 г
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

Курячі яйця спочатку потрібно вимити в чистій воді і вбити в миску. Потім висипати цукровий пісок та добре перемішати.

До яєчної суміші додайте ванілін або ванільний цукор, тому пиріг буде більш ароматним.

Тепер додайте в миску сметану – підійде продукт будь-якої жирності – і вінчиком доведіть масу до однорідності.

Остання додайте манку і дозвольте масі постояти пів години, щоб крупа набухла.

Коли манка набухне, додайте в миску борошно, просіявши попередньо.

Обов’язково додайте разом з борошном і розпушувачем, щоб ваш пиріг вийшов більш пишним і апетитним.

Форму для випічки потрібно змастити олією, а потім вилийте тісто. Довільно викладіть вишню на тісто.

Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Запікайте пів години при температурі 180 градусів у духовці.

За бажання перед подачею випічку можна присипати цукровою пудрою. З напоїв варто вибрати зелений або чорний чай.

Смачного!

Нове

Популярне