Рецепти

Мандариновий Чизкейк: готуємо легкий десерт без випічки на Новий рік

Одна з найпоширеніших новорічних асоціацій – мандарини. І сьогодні на десерт у нас мандариновий чизкейк. Легкий, ніжний, освіжаючий та ароматний. Готується без випічки, що заощаджує багато часу та сил. Час приготування – 30 хвилин (без урахування часу на застигання).

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 250 г
  • Сир – 400 г
  • Сметана – 250 г
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Желатин – 1,5 столові ложки
  • Вода – 100 мл
  • Масло вершкове – 100 г
  • Мандарин – 6-7 шт

Приготування:

Підготувати все потрібне. Печиво можна купувати будь-яке, тут використовується шоколадне. Головне, щоб воно було розсипчастим і добре кришилося. Желатин залити водою та залишити для набухання, керуючись інструкцією на пакуванні.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті. Печиво подрібнити на крихту за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки. Висипати до масла. Перемішати, щоб печиво рівномірно просочилося і стало вологим, схожим на мокрий пісок.

Зручно готувати мандариновий чізкейк у роз’ємній формі, тут діаметр 17 см. Дно вистелити пекарським папером. Висипати крихти та добре утрамбувати рівномірним шаром. Прибрати у холодильник.

Для сирного шару в миску викласти сир, сметану та цукор.

За допомогою занурювального блендера перетворити все на однорідний крем без крупинок. Желатин розпустити на водяній бані. Обов’язково простежити, щоб усі кристали розчинилися. Суміш при цьому в жодному разі не повинна закипіти. Вилити дві третини в миску та пробити блендером.

Два мандарини очистити від шкірки, з кожної часточки зняти плівочки. Нарізати м’якуш дрібно і викласти в сир. Перемішати.

Перекласти крем у форму поверх печива. Поставити у холодильник, щоб схопився.

Ще з двох мандаринів вичавити сік і змішати його з желатином, що залишився. Спробувати при необхідності підсолодити на свій смак. Поверх сирного шару розкласти цілі часточки мандарину. Акуратно залити сумішшю соку та желатину. Для зручності ми використовували ацетатну плівку, але можна обійтися без неї. Забрати в холодильник на 4-5 годин для остаточного застигання.

Мандариновий чізкейк готовий. Залишилося акуратно зняти форму та можна подавати.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…