Швидкий та ситний пиріг із доступних продуктів. Тонке ніжне тісто та багато смачної начинки з картоплі та рибних консервів! Приготування займе зовсім небагато часу і принесе масу задоволення своєю простотою.
Інгредієнти на форму 22 см:
Начинка
- 2-3 картоплини
- 1 банка консервованої риби (250-300 г)
- 1 велика цибулина
- зелень за бажанням
- сіль перець
Заливання
- 3 яйця
- 100 г сметани
- 100 г майонезу
- трохи солі (я кладу дрібку)
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. ложки борошна
Приготування:
Картоплю очистити, тонко нарізати, промити від надлишку крохмалю, трохи посолити, поперчити і викласти в змащену рознімну форму або на деко.
Цибулю дуже дрібно нарізати і половину викласти на картоплю.
Консерви можна розім’яти виделкою і викласти поверх картоплі або просто розібрати на невеликі шматочки.
Викласти консерву поверх картоплі і додати цибулю, що залишилася.
Для заливання яйця з’єднати із сіллю та перемішати. Додати сметану та майонез, перемішати до однорідності.
Борошно просіяти, змішати з розпушувачем та всипати в яєчну масу. Ретельно перемішати. Заливання виходить не густе, але борошна додавати більше не варто.
Залити картоплю з консервованою рибою та запекти в духовці розігрітою до 180 градусів.
Готовність визначити, протикаючи пиріг вилкою (щоб картопля була м’яка).
Готовий пиріг вийняти з форми, нарізати на шматочки і відразу подати до столу.
Смачного!