Ще його називають “невидимкою”. Не знаю чому, але головне смачно, а ще в ньому справді багато яблук у ніжному тісті.
На приготування не піде багато часу і ви можете порадувати себе та рідних найсмачнішим частуванням у будь-який вечір.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 4 ст.л. цукру
- 30-40 г вершкового масла
- 100 мл. молока
- 120-140 г борошна
- 1 пакетик (10 г) розпушувача
- 4 яблука
Приготування:
До смаку в цей пиріг добре додати щіпку меленої кориці, вона ідеальна з яблуками.
У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром до отримання білої піни.
Вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Через сито всипаємо борошно з розпушувачем. Отримуємо рідке тісто.
Яблука чистимо від шкірки і нарізаємо тонкими платівками, які висипаємо в тісто і перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо олією, виливаємо тісто з яблуками та розрівнюємо. Можна і вистелити форму папером, якщо вона нероз’ємна, потім можна дістати пиріг і викласти на блюдо, а не нарізати у формі.
Випікати в духовці за температури 180 градусів приблизно 40 хвилин. Готовому пирогу, коли дістали з духовки, треба обов’язково дати охолонути, спочатку він дуже ніжний поки гарячий.
За бажанням присипаємо пудрою.