Витрачаю мінімум часу на підготовку і біля плити стояти не треба. Дуже простий спосіб приготування овочевого рагу. І смак у нього виходить чудовий за рахунок додавання соусу. Соус замішую за кілька хвилин і складається з простих продуктів. Це дуже ароматне та смачне рагу. Овочі можна поєднувати різноманітні.
Інгредієнти:
- 1 кабачок (400 г)
- 5 штук. солодкого перцю (350 г)
- 3 помідори (300 г)
- 1 цибуля (250 г)
- 1 морква (200 г)
- 4 зубчики часнику
- 100 г сметани
- 50 г кетчупу
- 1 ст. л. борошна
- 400 мл води
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування підійдуть різні овочі. Можна поєднувати невелику чи велику кількість видів овочів. Прекрасно підходять будь-яка капуста, баклажани, кабачки, цибуля, помідори, солодкий перець, картопля та часник.
Усі овочі нарізаємо досить крупно. Нарізану велику цибулину та моркву викладаємо у форму (розмір 26 х 35 см).
Додаємо нарізаний солодкий перець.
Помідори та не дуже дрібно нарізані зубчики часнику.
Все посипаємо сіллю, меленим перцем, добре перемішуємо та розподіляємо рівним шаром. Підготовку овочів завершено.
У мисці перемішуємо сметану, кетчуп (можна замінити на 1 ст. л. томатної пасти) та борошно.
Порціями вливаємо воду і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Заливаємо овочі підготовленим соусом. Запікаємо у духовці при 200 градусах 45-50 хвилин. За цей час можна 1 раз перемішати.
На дні утворюється густий соус. Аромат у блюда просто чудовий.
Овочі не розкисають (крім помідорів), зберігають дуже легкий хрускіт. Страва яскрава.
Посипаємо овочеве рагу зеленню (у мене кріп) і подаємо на стіл. Воно відмінно підходить до будь-якого м’яса чи риби, а ще мені подобається його подавати просто з картопляним пюре. Це соковито та дуже смачно.
Смачного!!!