Рецепти

Мабуть, це найпростіший рецепт пирога до чаю: лише 2 основних продукти

Просто, легко, швидко та дуже смачно! Тісто замішувати не треба і як начинка йде один продукт. Якщо не хочеться возитися з тістом і начинкою, але дуже хочеться домашньої випічки до чаю, мене завжди виручає цей швидкий і простий рецепт. Знадобляться лише 2 основні продукти і через 30 хвилин смачний і дуже ароматний пиріг вже на столі.

Інгредієнти:

  • 250 г листкового тіста
  • 90 г шоколаду (1 плитка)
  • за бажанням куряче яйце
  • за бажанням горіхи

Приготування:

Для приготування беру листкове тісто дріжджове, але і бездріжджове теж підійде. Тісто заздалегідь розморожуємо, викладаємо на поверхню, присипану борошном і трохи розкочуємо.

Викладаємо плитку шоколаду на середину. Праворуч і ліворуч ширина тіста повинна дорівнювати ширині плитки.

Справа і зліва робимо по 7 розрізів навскіс.

В основі плитки з двох сторін відрізаємо тісто.

Плитку з одного краю накриваємо тістом.

І починаємо формувати косу. Спочатку закриваємо шоколад відрізком з лівого боку, потім із правого боку.

Продовжуємо так збирати пиріг, доки не залишаться по 1 відрізку по краях.

Плитку шоколаду з іншого краю закриваємо тістом і трохи змащуємо яйцем. Якщо не використовуємо яйце, то змочуємо водою.

Шматочки тіста, що залишилися, заправляємо, тісто трохи притискаємо долонею і пиріг готовий до випічки.

Пиріг розміщуємо у формі з пергаментом та за бажанням змащуємо збитим яйцем. За рахунок яйця пиріг при випіканні вкриється гарним кольором.

Зверху ще можна додати подрібнені горіхи. У мене були волоські горіхи. Але можна готувати з них. Відправляємо пиріг у розігріту духовку за 180 градусів на 25-30 хвилин.

Як тільки тісто добре підніметься та зарум’яниться, пиріг виймаємо з духовки. Остуджуємо.

Готовий пиріг із листкового тіста подаємо на стіл із улюбленими напоями. Він дуже ароматний та смачний.

За рахунок того, що тісто дріжджове та добре піднімається, пиріг усередині повністю не заповнюється начинкою, але з усіх боків усередині покритий та просочений шоколадом. Листкове пишне тісто, шоколадна начинка – це дуже смачно!

Смачного!!!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…