Це дуже простий спосіб приготування смачної страви з м’яса і овочів в духовці. На запікання йде всього 30 хвилин. Овочі можна брати будь-які до свого смаку, у мене сьогодні помідор, цибуля, часник, солодкий і гострий перець. За рахунок овочів м’ясо виходить ніжне і соковите. Блюдо дуже ароматне і смачне.
Інгредієнти:
- 800 г свинини
- 1 шт. солодкий перець
- 1 шт. гострий перець
- 1 шт. ріпчаста цибуля
- 1 шт. помідор
- 4 зубчики часнику
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 ч.л. суха суміш Аджика
- 2 щіпки меленого перцю
- 2 щіпки солі
Приготування:
Для приготування м’ясо краще брати з невеликою кількістю жиру. М’ясо рубаємо ножем на дрібні шматочки і відправляємо в миску. Якщо хочемо прискорити процес підготовки, то використовуємо блендер.
Додаємо в м’ясо дрібно рубані солодкий і гострий перець.
Дрібно рубану цибулю з часником.
Додаємо подрібнений помідор.
Поливаємо овочі з м’ясом олією, посипаємо меленим перцем, сіллю і улюбленими спеціями (у мене суха суміш Аджика, яка складається з коріандру, сушених трав, хмелі-сунелі і різного перцю).
Добре все перемішуємо, і підготовка продуктів завершена.
Для запікання використовуємо велику форму або деко. Суміш з м’яса і овочів тонким шаром розподіляємо у формі і запікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Невеликі шматочки свинини і овочів швидко готуються. Блюдо пахне чудово. Рубану свинину з овочами виймаємо і посипаємо зеленню.
Подаємо блюдо з улюбленим гарніром. При запіканні свинина просочується соками від овочів, а овочі соками від м’яса. У підсумку виходить соковита і дуже смачна страва.
Смачного!!!