Рецепти

М’ясо з картоплею в духовці: два варіанти приготування

Люблю ці страви за смак, аромат та простоту у приготуванні. А ще вони виходять ситними, соковитими і добре підходять для урочистого столу. Готуються з простих продуктів, а смак незрівнянний. Показую два варіанти приготування. Смак виходить різний, хоча продукти майже ті самі. Збираю страви шарами та запікаю в духовці. Їх можна доповнювати різними спеціями, травами, додавати інші продукти та отримувати нові смаки.

Перший варіант. На дно великої форми викладаємо нарізану картоплю (900 г), солимо, перчимо, поливаємо олією (1 ст. л.) і перемішуємо.

Філе свинини (650 г) нарізаємо на не дуже тонкі шматочки (5 шт.), відбиваємо, солимо, перчимо, швидко обсмажуємо в олії з 2 сторін і розміщуємо на картоплі. М’ясо можна брати будь-яке за смаком (курка, індичка, яловичина).

Додаємо зверху кружечки помідорів. Можна ще додати обсмажений солодкий перець, кабачок чи баклажан. Підійдуть будь-які овочі до смаку.

Цибулю (2 шт.) нарізаємо дрібно, перемішуємо з майонезом (5 ст. л.), крупно натертим сиром (50 г), меленим перцем і водою (3 ст. л.). Розподіляємо цибулю на свинині та запікаємо в духовці при 180 градусах 45 хвилин. Якщо цибуля починає підгоряти, то закриваємо фольгою.

Потім м’ясо з картоплею виймаємо, посипаємо натертим сиром (150 г) і готуємо ще 15 хвилин.

Свинина з картоплею виходить ситна, неймовірно ароматна, соковита та смачна.

Другий варіант. Для цієї страви попередньо обсмажувати нічого не треба. Картопля (1 кг), очищаємо, подрібнюємо на тонкі кружечки і ділимо на 3 частини. Одну частину картоплі розподіляємо на дні форми, доповнюємо сіллю, меленим перцем та нарізаною цибулею (½ шт.).

Для приготування чудово підходить свиняча грудинка (600 г). Її можна замінити на будь-яку свинячу частину без кісток, курку чи індичку. Нарізаємо грудинку на шматочки та викладаємо половину на картоплю. Доповнюємо сіллю, меленим перцем та коріандром. Спеції беремо будь-які на смак.

Змащуємо м’ясо майонезом (2 ст. л.), потім додаємо шар із картоплі (1/3 частина) та спеції. Знову м’ясо, спеції, майонез (2 ст. л.) та залишки цибулі (½ шт.).

Закриваємо м’ясо залишками картоплі (1/3 частина), солимо та перчимо. Додаємо зверху кружечки помідорів, змащуємо майонезом (2 ст. л.). Майонез можна замінити сметану. Закриваємо форму фольгою, запікаємо в духовці при 180 градусах 50 хвилин і ще 20 хвилин без фольги.

Страва виходить соковита, ароматна з чудовим смаком. Воно чудово підійде і для святкового столу.

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…