Рецепти

М’ясо з картоплею в духовці: два варіанти приготування

Люблю ці страви за смак, аромат та простоту у приготуванні. А ще вони виходять ситними, соковитими і добре підходять для урочистого столу. Готуються з простих продуктів, а смак незрівнянний. Показую два варіанти приготування. Смак виходить різний, хоча продукти майже ті самі. Збираю страви шарами та запікаю в духовці. Їх можна доповнювати різними спеціями, травами, додавати інші продукти та отримувати нові смаки.

Перший варіант. На дно великої форми викладаємо нарізану картоплю (900 г), солимо, перчимо, поливаємо олією (1 ст. л.) і перемішуємо.

Філе свинини (650 г) нарізаємо на не дуже тонкі шматочки (5 шт.), відбиваємо, солимо, перчимо, швидко обсмажуємо в олії з 2 сторін і розміщуємо на картоплі. М’ясо можна брати будь-яке за смаком (курка, індичка, яловичина).

Додаємо зверху кружечки помідорів. Можна ще додати обсмажений солодкий перець, кабачок чи баклажан. Підійдуть будь-які овочі до смаку.

Цибулю (2 шт.) нарізаємо дрібно, перемішуємо з майонезом (5 ст. л.), крупно натертим сиром (50 г), меленим перцем і водою (3 ст. л.). Розподіляємо цибулю на свинині та запікаємо в духовці при 180 градусах 45 хвилин. Якщо цибуля починає підгоряти, то закриваємо фольгою.

Потім м’ясо з картоплею виймаємо, посипаємо натертим сиром (150 г) і готуємо ще 15 хвилин.

Свинина з картоплею виходить ситна, неймовірно ароматна, соковита та смачна.

Другий варіант. Для цієї страви попередньо обсмажувати нічого не треба. Картопля (1 кг), очищаємо, подрібнюємо на тонкі кружечки і ділимо на 3 частини. Одну частину картоплі розподіляємо на дні форми, доповнюємо сіллю, меленим перцем та нарізаною цибулею (½ шт.).

Для приготування чудово підходить свиняча грудинка (600 г). Її можна замінити на будь-яку свинячу частину без кісток, курку чи індичку. Нарізаємо грудинку на шматочки та викладаємо половину на картоплю. Доповнюємо сіллю, меленим перцем та коріандром. Спеції беремо будь-які на смак.

Змащуємо м’ясо майонезом (2 ст. л.), потім додаємо шар із картоплі (1/3 частина) та спеції. Знову м’ясо, спеції, майонез (2 ст. л.) та залишки цибулі (½ шт.).

Закриваємо м’ясо залишками картоплі (1/3 частина), солимо та перчимо. Додаємо зверху кружечки помідорів, змащуємо майонезом (2 ст. л.). Майонез можна замінити сметану. Закриваємо форму фольгою, запікаємо в духовці при 180 градусах 50 хвилин і ще 20 хвилин без фольги.

Страва виходить соковита, ароматна з чудовим смаком. Воно чудово підійде і для святкового столу.

Смачного!!!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…