Цей чудовий рецепт я знаю вже дуже давно, і він не раз виручав мене, особливо в студентські роки. М’ясо справді дуже смачне, а все завдяки секретному інгредієнту – соді. Коли ми додаємо її при смаженні цибулі, сода дає просто приголомшливий ефект – цибуля пускає сік, який стає досить густим і у нас виходить щось на кшталт цибульного джему, в якому ми потім і тушкуємо нашу курочку. Все дуже легко і швидко, та й результат просто приголомшливий.
Інгредієнти:
- Куряче філе стегна – 700 г
- Цибуля – 400 г
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – 50 г
- Сода – 0,5 ч.л.
Приготування:
Беремо 700 г курячого філе (стегна), натираємо сіллю з перцем з двох сторін і залишаємо поки маринуватися.
400 грамів цибулі нарізаємо.
На сковорідці розігріваю 50 мл олії та викладаю цибулю. На сковорідку наливаємо невелику кількість рослинної олії та викладаємо нарізану цибулю. Смажимо пару хвилин на сильному вогні.
Тепер додаємо пів чайної ложки соди, добре перемішуємо і зменшуємо вогонь. Майже відразу цибуля стане пускати сік і змінить колір на золотистий, причому залишається м’якою і не пересмаженою. Тушкуємо цибулю 5 хвилин.
Коли цибуля стане м’якою, можна додавати курку. Викладаємо філе стегна на цибулю, накриваємо кришкою, готуємо протягом 20 хвилин на середньому вогні.
Через 20 хвилин перевертаємо, накриваємо кришкою та готуємо ще 20 хвилин на середньому вогні. Завдяки соді, цибульний соус набуває карамельного відтінку, який передається м’ясу.
М’ясо позолотіло, а цибуля перетворилася на пасту і стала відмінною підливою для швидкої та простої страви.
Це дуже смачно!