М’ясо запечене у духовці з хурмою та яблуком чудово підійде на будь-який святковий стіл.
При запіканні м’ясо за цим рецептом просочується соками фруктів та ароматами спецій та прянощів. Воно виходить неймовірно смачним та соковитим. До того ж, ще й така страва виглядає дуже ефектно і апетитно.
Готується запечене м’ясо з хурмою та яблуком зовсім нескладно, а продукти звичайні. Цю м’ясну страву буде під силу приготувати навіть кулінарам-початківцям.
Здивуйте рідних та близьких таким ароматним запеченим м’ясом із хурмою та яблуком, це зовсім неважко і сподобається всім.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку підготуємо усі інгредієнти. Беремо половину великої хурми і нарізаємо її пів кружальцями.
Половину великого яблука, очищеного від серцевини, теж нарізаємо пів кружальцями.
Дві цибулини середнього розміру нарізаємо кружальцями.
Беремо приблизно 1 кг свинини, я використовую шию. М’ясо миємо і добре обсушуємо паперовими рушниками. М’ясо кладемо на добре розігріту сковороду з олією.
Обсмажуємо на великому вогні з кожного боку приблизно по 1-2 хвилини до гарної рум’яної скоринки. Саме ця скоринка надає м’ясу аромату, гарного вигляду і збереже соки. Готове м’ясо знімаємо з вогню.
Готуємо соус для м’яса. У миску насипаємо 0.5 ст. л. солі, 1 ч. л. меленої кориці, 2 ч. л. меленої солодкої паприки та 2 ст. л. меду. Сюди додаємо приблизно 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Усе перемішуємо.
На обсмаженому м’ясі робимо надрізи, але не прорізаємо його повністю.
Приготовленою сумішшю рівномірно змащуємо м’ясо у всіх надрізах, зверху та знизу.
У кожен надріз вставляємо по пластинці яблука, цибулі та хурми. Так начиняємо всі надрізи у м’ясі.
Начинене м’ясо переставляємо на лист застелений фольгою. М’ясо акуратно загортаємо у фольгу так, щоб рідина, яка виділятиметься з м’яса, не виливалася на деко.
Усе ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Кілограмовий шматок м’яса запікаємо приблизно 60 хвилин.
М’ясо запеклося, виймаємо його з духовки та розкриваємо фольгу. Готове м’ясо перекладаємо на блюдо, прикрашене листям салату і подаємо на стіл.
М’ясо запечене з яблуками, цибулею та хурмою вийшло дуже смачним, ніжним та ароматним. Воно чудово просочилося приправами з медом та фруктами. Таке м’ясо можна подавати на Святковий стіл. Готується воно дуже просто.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…