Сьогодні готую соковите та дуже смачне м’ясо. Це мій улюблений варіант приготування м’яса по французьки. Готується все просто, нічого попередньо обсмажувати не потрібно, все склали на лист і відправили в духовку.
Неймовірно смачна і ніжна страва, якою можна не лише нагодувати сім’ю, а й подати на святковий стіл.
Інгредієнти:
- м’ясо філе ~ 1 кг. (8 стейків)
- печериці – 200 г
- цибуля – 2 шт.
- помідори – 4 шт.
- сир – 200 г
- майонез ~ 200 г
- сіль, перець, паприка – за смаком
Приготування:
Почнемо з м’яса, підійде будь-яке – яловичина, курка чи індичка. У мене сьогодні свинина – нарізаємо на порційні шматочки завтовшки 1-1,5 сантиметра.
У мене окіст, але можна брати будь-яку іншу частину. Добре відбиваємо молоточком із двох сторін.
Деко змащуємо рослинною олією і викладаємо сюди всі шматочки м’яса. Тепер потрібно посолити і поперчити, на цьому етапі можна додати улюблені спеції.
Якщо плануєте додати нарізану картоплю, можна розмістити її під шаром м’яса.
Відставляємо поки що убік, щоб свинина просочилася, а поки займемося іншими інгредієнтами. Свіжі печериці нарізаємо платівками.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, якщо цибулини великі – чверть кільцями.
Помідори кружальцями.
Викладаємо на м’ясо печериці та розподіляємо в один шар. Слідом викладаємо цибулю, посипаємо чорним меленим перцем і паприкою, трохи підсолюємо.
І потім викладаємо кружечки помідорів. Зверху змащуємо сметаною чи майонезом, можна змішати їх 50 на 50.
У майонез я попередньо пропускаю через прес 4 зубчики часнику і перемішую. Як все рівномірно змастили, відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.
Тим часом натираємо сир на великій тертці і після чого посипаємо зверху на м’ясо і знову відправляємо в духовку на 10-15 хвилин, щоб утворилася золотиста скоринка.
За бажанням посипаємо рубаною свіжою зеленню. Готове м’ясо по-французьки подаємо до столу з салатом овочевим або доповнюємо улюбленим гарніром.
Смачного!