Нове

М’ясний салат: класичний рецепт

Рецепт смачного м’ясного салату для святкового столу. Можна використовувати, як яловичину, так і свинину. М’ясо в салаті відмінно доповнюють соковиті мариновані огірочки з пряним смаком і вираженою кислинкою. Всі інгредієнти викладаються шарами в глибокий салатник і просочуються майонезним соусом. Пікантності салату додає терпкий смак волоських горіхів. Салат виходить дуже ситним і поживним.

Інгредієнти:

Яловичина або свинина відварна – 300 г
Огірки мариновані – 3-4 шт.
Печериці – 200 г
Яйця – 3 шт.
Цибулю – 1 шт.
Сир – 100 г
Горіхи волоські – 50 г
Майонез – 200 г
Рослинна олія – ​​для смаження
Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Головку цибулі очистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажте в олії до м’якості і легкої золотистості. Гриби ретельно вимийте, наріжте на шматки середнього розміру, закиньте до цибулі. Суміш смажте 5-7 хвилин до повного випаровування грибного соку, в кінці посоліть.

М’ясо заздалегідь відварити в підсоленій воді до готовності. Повністю остудіть його і наріжте кубиками середнього розміру. Помістіть їх в глибоку ємність, додайте майонез, перемішайте, після розрівняйте ложкою.

Мариновані огірки натріть на великій тертці, відіжміть від соку, який виділиться при нарізці. Огірки викладіть зверху на м’ясо, злегка змастіть майонезом.

Яйця зваріть «круто», очистіть, білок і жовток натріть на великій тертці, викладіть наступним шаром, покрийте майонезом, присипте сіллю і меленим чорним перцем.

Смажені гриби з цибулею повністю остудіть, з сковороди перекладіть на шар яєць, розрівняйте, нанесіть невелику кількість майонезу.

Волоські горіхи потовчіть в крихту, присипте нею гриби.

Сир натріть на дрібну крихту, з стружки сформуйте верхній шар.

Салат покрийте харчовою плівкою, поставте в холодильник на кілька годин для просочення і охолодження.

Перед подачею прикрасьте салат волоськими горіхами і зеленню.

Смачного!

Нове

Популярне