Рецепти

М’ясні закуски. Два варіанти приготування

Ці закуски точно здивують ваших гостей. Готуються просто і з невеликої кількості інгредієнтів. І на смак, і на вигляд вони чудові. Ще їх можна готувати в духовці і на плиті.

Для цих закусок потрібен однаковий за складом соус. У миску вливаємо соєвий соус (3 ст. л.), рослинну олію (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.). Додаємо нарізані на пластини зубчики часнику (3 шт.), мед (1 ч. л.), солодку паприку (1/2 ч. л.) і трохи меленого перцю. Перемішуємо.

Перший варіант. У мисці змішуємо 800 г будь-якого фаршу (у мене свинячий), панірувальні сухарі (5 ст. л.), Подрібнену цибулю (1 шт.), сіль і мелений перець. Робимо кульки приблизно по 30 г. Виходить 28 штук.

Для приготування потрібно 14 смужок сирого або копченого бекону (у мене копчений). Розрізаємо бекон навпіл. Кульки з фаршу змащуємо підготовленим соусом, загортаємо в скибочки бекону, закріплюємо зубочистками і зверху знову змащуємо соусом. Соус дає не тільки відмінний смак, але і колір.

Фарш в беконі перекладаємо в форму і запікаємо при 200 градусах 25-30 хвилин. Бекон повинен зарум’янитися, але не підгоріти.

У готової закуски видаляємо зубочистки, красиво викладаємо на тарілку, за бажанням додаємо мариновану цибулю з зеленню і подаємо на стіл. Закуска хороша і в гарячому, і в охолодженому вигляді.

Другий варіант. Для нього буде потрібна куряча печінка (500 г). Розрізаємо її навпіл, викладаємо в миску, трохи солимо, додаємо підготовлений соус, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

Як і в першому варіанті закуску можна готувати з копченим або сирим беконом. Я використовую копчений свинячий і сирий яловичий бекон (200 г і 190 г). Шматочки печінки виймаємо з соусу і загортаємо в бекон. Якщо смужки не надто довгі, то використовуємо 1 смужку. Якщо смужки довгі, то ділимо їх навпіл.

Печінку в беконі закріплюємо зубочистками, змащуємо залишками соусу з миски і викладаємо на деко. З свинячого бекону у мене вийшло 12 штук.

З яловичого бекону у мене вийшло 14 штук. Розміщуємо закуску на деку. Запікаємо в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Ще цю закуску можна обсмажити на сковороді.

Готову печінку в беконі звільняємо від зубочисток, красиво розміщуємо на тарілці, доповнюємо маринованою цибулею з зеленню і подаємо на стіл. Закуска виходить не тільки ароматна і смачна, але ще й красива.

Смачного!!!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…