Ці закуски точно здивують ваших гостей. Готуються просто і з невеликої кількості інгредієнтів. І на смак, і на вигляд вони чудові. Ще їх можна готувати в духовці і на плиті.
Для цих закусок потрібен однаковий за складом соус. У миску вливаємо соєвий соус (3 ст. л.), рослинну олію (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.). Додаємо нарізані на пластини зубчики часнику (3 шт.), мед (1 ч. л.), солодку паприку (1/2 ч. л.) і трохи меленого перцю. Перемішуємо.
Перший варіант. У мисці змішуємо 800 г будь-якого фаршу (у мене свинячий), панірувальні сухарі (5 ст. л.), Подрібнену цибулю (1 шт.), сіль і мелений перець. Робимо кульки приблизно по 30 г. Виходить 28 штук.
Для приготування потрібно 14 смужок сирого або копченого бекону (у мене копчений). Розрізаємо бекон навпіл. Кульки з фаршу змащуємо підготовленим соусом, загортаємо в скибочки бекону, закріплюємо зубочистками і зверху знову змащуємо соусом. Соус дає не тільки відмінний смак, але і колір.
Фарш в беконі перекладаємо в форму і запікаємо при 200 градусах 25-30 хвилин. Бекон повинен зарум’янитися, але не підгоріти.
У готової закуски видаляємо зубочистки, красиво викладаємо на тарілку, за бажанням додаємо мариновану цибулю з зеленню і подаємо на стіл. Закуска хороша і в гарячому, і в охолодженому вигляді.
Другий варіант. Для нього буде потрібна куряча печінка (500 г). Розрізаємо її навпіл, викладаємо в миску, трохи солимо, додаємо підготовлений соус, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
Як і в першому варіанті закуску можна готувати з копченим або сирим беконом. Я використовую копчений свинячий і сирий яловичий бекон (200 г і 190 г). Шматочки печінки виймаємо з соусу і загортаємо в бекон. Якщо смужки не надто довгі, то використовуємо 1 смужку. Якщо смужки довгі, то ділимо їх навпіл.
Печінку в беконі закріплюємо зубочистками, змащуємо залишками соусу з миски і викладаємо на деко. З свинячого бекону у мене вийшло 12 штук.
З яловичого бекону у мене вийшло 14 штук. Розміщуємо закуску на деку. Запікаємо в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Ще цю закуску можна обсмажити на сковороді.
Готову печінку в беконі звільняємо від зубочисток, красиво розміщуємо на тарілці, доповнюємо маринованою цибулею з зеленню і подаємо на стіл. Закуска виходить не тільки ароматна і смачна, але ще й красива.
Смачного!!!