Рецепти

М’який кекс із приємною текстурою:продукти завжди знайдуться вдома

Солодкий кекс за рецептом моєї бабусі, який немов тане в роті! М’який, повітряний, з приємною текстурою та дуже смачний. Готується простіше, з продуктів, які завжди знайдуться вдома.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 штуки
  • Цукровий пісок – 130 грам
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Цедра лимона
  • Соняшникова олія – 120 мілілітрів
  • Молоко – 180 мілілітрів
  • Борошно – 200 грамів
  • Крохмаль – 80 грамів
  • Розпушувач – 15 грамів
  • Сік половини лимона

Приготування:

У блюдо великих розмірів виливаємо яйця, додаємо лимонну цедру (натерту на дрібній тертці) і добре розмішуємо, підсипаючи цукровий пісок.

Додаємо ванільний цукор та розмішуємо. Збиваємо масу міксером (до вершково-білої суміші).

Додаємо олію, продовжуємо змішувати. Додаємо молоко та змішуємо.

У чашку з борошном додаємо розпушувач і змішуємо.

В основну масу просіюємо крохмаль і борошно з розпушувачем, змішуємо. Додаємо сік половини лимона та змішуємо.

Вливаємо у форму двадцять два сантиметри та запікаємо 35 хв, при 180 градусах.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…