Солодкий кекс за рецептом моєї бабусі, який немов тане в роті! М’який, повітряний, з приємною текстурою та дуже смачний. Готується простіше, з продуктів, які завжди знайдуться вдома.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 штуки
- Цукровий пісок – 130 грам
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Цедра лимона
- Соняшникова олія – 120 мілілітрів
- Молоко – 180 мілілітрів
- Борошно – 200 грамів
- Крохмаль – 80 грамів
- Розпушувач – 15 грамів
- Сік половини лимона
Приготування:
У блюдо великих розмірів виливаємо яйця, додаємо лимонну цедру (натерту на дрібній тертці) і добре розмішуємо, підсипаючи цукровий пісок.
Додаємо ванільний цукор та розмішуємо. Збиваємо масу міксером (до вершково-білої суміші).
Додаємо олію, продовжуємо змішувати. Додаємо молоко та змішуємо.
У чашку з борошном додаємо розпушувач і змішуємо.
В основну масу просіюємо крохмаль і борошно з розпушувачем, змішуємо. Додаємо сік половини лимона та змішуємо.
Вливаємо у форму двадцять два сантиметри та запікаємо 35 хв, при 180 градусах.
Смачного!