Інгредієнти:
- Борошно – 140 г
- Вершкове масло – 100 г
- Згущене молоко – 1 банка (380 г)
- Яйця – 2 шт.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Какао – 2 ч.л.
- Лимонний сік
Для крему:
- Сметана 20% – 400 г
- Цукор – 200 г (8 ст.л. з гіркою)
Приготування:
Вершкове масло розтопити на водяній бані, або в СВЧ_печі, потім трохи остудити. Згущене молоко збити міксером на середніх оборотах до однорідної маси з розтопленим вершковим маслом. Додати яйця і знову збити. Потім всипати просіяне борошно і знову перемішати. Соду погасити лимонним соком і додати в тісто.
Форму застелити промасленим пергаментом і вилити 2/3 тіста. До тіста, що залишилось додати какао, перемішати і заповнити шоколадним тістом іншу форму для випічки, такого ж розміру. Відправити бісквіт в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готовність коржів перевірити зубочисткою, вона повинна бути сухою.
В цей час приготуємо крем. Для цього міксером збиваємо сметану з цукром до пишної однорідної маси.
Готову випічку остудити. Білий корж розрізати ножем уздовж на 2 рівних коржа. Всі коржі повинні бути однакового розміру, тому потрібно їх підрівняти, а з “обрізків” зробити крихту.
Бісквітні коржі змастити кремом зі сметани. Зібрати торт, склавши коржі по черговості (білий, шоколадний, білий). Верх і боки десерту обмазати сметанним кремом і посипати крихтою. Залишити торт на згущеному молоці з кремом при кімнатній температурі на 30 хвилин, а потім прибрати в холодильник.
Смачного!
Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З ТОНКОГО ЛАВАША, СМАК ЯК У СПРАВЖНЬОГО СТРУДЕЛЯ І ЗОВСІМ НЕБАГАТО КАЛОРІЙ