Сьогодні ми приготуємо універсальне здобне тісто для булочок, пиріжків та іншої випічки. Тісто дуже м’яке і пишне, працювати з цим дріжджовим тістом одне задоволення, випічка виходить фантастично смачною.
Це зовсім не складний рецепт, який не забере багато часу та сил на підготовку. Булочки з цього тіста виходять м’якими, повітряними та миттєво відлітають зі столу.
Інгредієнти:
Посипання (штрейзельна крихта):
Приготування:
Просіюємо 350 г борошна, я зазвичай для тіста беру пшеничне борошно вищого ґатунку. 2/3 ч. л солі та 5 ст. л. цукру (можна ще додати ванільний цукор, якщо хочете), 1,5 ч. л. сухих дріжджів та все перемішуємо.
Робимо в борошні поглиблення, виделкою збиваємо яйце і додаємо в борошно. Після 150 мілілітрів теплого молока і 50 грамів розтопленого вершкового масла.
Замішуємо м’яке тісто, все замішується досить швидко і легко, як тільки все зробили, продовжуємо вже на столі.
Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і продовжуємо вимішувати вже на столі близько 5 хвилин. Якщо дріжджове тісто липне до рук, додайте ще борошна.
У результаті у нас виходить м’яке тісто, що не липне до рук. Миску змащуємо олією і кладемо туди тісто, накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5 години в теплому місці.
Через півтори години ще раз обминаємо тісто, щоб тісто у нас збагатилося киснем і булочки вийшли пишними, повітряними та м’якими. І можна приступати до формування булочок.
Після того як поклали булочки на деко або у форму, залишаємо в теплому місці ще на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
Змащуємо булочки збитим яйцем або жовтком, за бажанням посипаємо посипанням “штрейзель” і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин.
Ці булочки виходять дуже пишними і м’якими, їх можна спекти і з солодкою начинкою – наприклад джемом, а також можна приготувати порожні без начинки і їсти на сніданок зі шматочком сиру, це дуже смачно.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…