Нове

М’які смачні булочки: вони як пух, завжди повітряні та пишн

Сьогодні ми приготуємо універсальне здобне тісто для булочок, пиріжків та іншої випічки. Тісто дуже м’яке і пишне, працювати з цим дріжджовим тістом одне задоволення, випічка виходить фантастично смачною.

Це зовсім не складний рецепт, який не забере багато часу та сил на підготовку. Булочки з цього тіста виходять м’якими, повітряними та миттєво відлітають зі столу.

Інгредієнти:

  • борошно – 300-350 г
  • сіль – 2/3 ч. л.
  • цукор – 5 ст. ложок
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. ложки
  • яйця – 1 шт.
  • тепле молоко – 150 мл.
  • масло вершкове розтоплене (або рослинне) – 50 г

Посипання (штрейзельна крихта):

  • цукор – 2 ст. л.
  • борошно – 3 ст. л.
  • масло вершкове – 15 г

Приготування:

Просіюємо 350 г борошна, я зазвичай для тіста беру пшеничне борошно вищого ґатунку. 2/3 ч. л солі та 5 ст. л. цукру (можна ще додати ванільний цукор, якщо хочете), 1,5 ч. л. сухих дріжджів та все перемішуємо.

Робимо в борошні поглиблення, виделкою збиваємо яйце і додаємо в борошно. Після 150 мілілітрів теплого молока і 50 грамів розтопленого вершкового масла.

Замішуємо м’яке тісто, все замішується досить швидко і легко, як тільки все зробили, продовжуємо вже на столі.

Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і продовжуємо вимішувати вже на столі близько 5 хвилин. Якщо дріжджове тісто липне до рук, додайте ще борошна.

У результаті у нас виходить м’яке тісто, що не липне до рук. Миску змащуємо олією і кладемо туди тісто, накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5 години в теплому місці.

Через півтори години ще раз обминаємо тісто, щоб тісто у нас збагатилося киснем і булочки вийшли пишними, повітряними та м’якими. І можна приступати до формування булочок.

Після того як поклали булочки на деко або у форму, залишаємо в теплому місці ще на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.

Змащуємо булочки збитим яйцем або жовтком, за бажанням посипаємо посипанням “штрейзель” і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин.

Ці булочки виходять дуже пишними і м’якими, їх можна спекти і з солодкою начинкою – наприклад джемом, а також можна приготувати порожні без начинки і їсти на сніданок зі шматочком сиру, це дуже смачно.

Смачного!

Нове

Популярне