Готуємо сьогодні салат. На святковому столі виглядає чудово, а також замінить “Оселедець під шубою”. Рецепт та інгредієнти, як завжди прості та доступні.
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 шт
- Волоські горіхи – 50 г
- Печериці – 200 г
- Сир – 100 г
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Зелена цибуля
- Майонез
Приготування:
Готуємо всі інгредієнти за списком і йдемо готувати салат з оселедцем.
1 цибулину нарізаємо тонко півкільцями. Натираємо на великій тертці 1 моркву. Тушкуємо овочі на сковороді до готовності, в процесі посолити. Готові овочі остудити.
Нарізаємо дрібно 200 г печериць, смажимо до готовності і трохи солимо. Готові гриби остуджуємо.
Дрібно на кубики нарізаємо філе від 1 оселедця. Подрібнюємо 50 г волоських горіхів. З’єднуємо оселедець з горіхами та заправляємо 1 ст.л майонезу. Перемішуємо.
Збираємо салат у кільці або глибокій тарілці. Першим шаром укладаємо оселедці з горіхами.
Наступним шаром натираємо на великій тертці 100 г сиру. Сир можна замінити на варені яйця (2 шт.). Змащуємо шар сиру тонким шаром майонезу.
Наступний шар – готові овочі. Також змащуємо тонким шаром майонезу.
На овочі укладаємо шар грибів, змащуємо тонко майонезом.
Прикрашаємо салат зеленою цибулею. Можна натерти яйце, подрібнити кріп і т.д. Прибираємо салат з оселедцем у холодильник на 2 години.
Листковий салат з оселедцем виходить святковим, яскравим, смачним.
Смачного!