Нове

Листковий салат «Грибна казка» – ніжний та смачний

Ніжний та смачний салат з грибами та шинкою можна приготувати як на свято, так і просто як доповнення до вечері у родинному колі. Цей салат листковий, і тому готувати його найкраще у спеціальному кільці.

Прикрасити салат можна гілочкою петрушки або маринованими грибами.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт
  • Печериці мариновані – 10 шт
  • Сир твердий – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт
  • Шинка – 100 г
  • Майонезний соус – 100 г
  • Картопля середнього розміру – 1 шт
  • Морква середнього розміру – 1 шт
  • Сіль, зелень – до смаку.

Приготування:

Насамперед слід відварити овочі та курячі яйця.

Першим шаром потрібно викласти терту варену картоплю, потім злегка притиснути її.

Оскільки салат листковий, його найкраще готувати в кільці або прозорому салатнику.

Майонез найкраще брати домашній, але магазинний варіант теж підійде. Шар із картоплі рясно змастити майонезом.

Мариновані гриби нарізати слайсами і викласти поверх майонезу. Варену моркву очистити і натерти на терці, а потім викласти поверх шару грибів і притиснути спеціальним пресом, якщо ви готуєте в кільці.

Шар із вареної моркви потрібно також змастити майонезом.

Шинку необхідно брати високої якості, її слід довільно подрібнити та викласти черговим шаром. Шар із шинки теж змащуємо майонезом і гарненько притискаємо.

Цибулю подрібнити і на кілька хвилин залити окропом – це прибере зайву гіркоту. Цибулевий шар необхідно рівномірно розподілити поверх інших шарів.

Курячі яйця відварити, очистити і натерти на тертці. Шар із тертих яєць викласти поверх інших шарів. Яйця добре притиснути і змастити майонезним соусом.

Останній шар – шар із тертого твердого сиру.

Варто користуватися дрібною терткою, то салат буде виглядати максимально акуратно.
Салат повинен постояти в холодильнику хоча б півтори години, щоб він просочився. Прикрасити страву можна половинками грибів та свіжою зеленню.

Смачного!

Нове

Популярне