Ніжний та смачний салат з грибами та шинкою можна приготувати як на свято, так і просто як доповнення до вечері у родинному колі. Цей салат листковий, і тому готувати його найкраще у спеціальному кільці.
Прикрасити салат можна гілочкою петрушки або маринованими грибами.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт
- Печериці мариновані – 10 шт
- Сир твердий – 70 г
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт
- Шинка – 100 г
- Майонезний соус – 100 г
- Картопля середнього розміру – 1 шт
- Морква середнього розміру – 1 шт
- Сіль, зелень – до смаку.
Приготування:
Насамперед слід відварити овочі та курячі яйця.
Першим шаром потрібно викласти терту варену картоплю, потім злегка притиснути її.
Оскільки салат листковий, його найкраще готувати в кільці або прозорому салатнику.
Майонез найкраще брати домашній, але магазинний варіант теж підійде. Шар із картоплі рясно змастити майонезом.
Мариновані гриби нарізати слайсами і викласти поверх майонезу. Варену моркву очистити і натерти на терці, а потім викласти поверх шару грибів і притиснути спеціальним пресом, якщо ви готуєте в кільці.
Шар із вареної моркви потрібно також змастити майонезом.
Шинку необхідно брати високої якості, її слід довільно подрібнити та викласти черговим шаром. Шар із шинки теж змащуємо майонезом і гарненько притискаємо.
Цибулю подрібнити і на кілька хвилин залити окропом – це прибере зайву гіркоту. Цибулевий шар необхідно рівномірно розподілити поверх інших шарів.
Курячі яйця відварити, очистити і натерти на тертці. Шар із тертих яєць викласти поверх інших шарів. Яйця добре притиснути і змастити майонезним соусом.
Останній шар – шар із тертого твердого сиру.
Варто користуватися дрібною терткою, то салат буде виглядати максимально акуратно.
Салат повинен постояти в холодильнику хоча б півтори години, щоб він просочився. Прикрасити страву можна половинками грибів та свіжою зеленню.
Смачного!