Рецепти

Листкові коржики із зеленою цибулею на сковороді

Коржики у такий спосіб виходять м’якими, листковими, неймовірно ароматними та смачними, хоча готую їх із бездріжджового тіста на воді. Зелена цибуля дає чудовий смак та аромат. Тісто замішую дуже швидко із простих продуктів. Потрібна вода, борошно, олія та сіль. За рахунок простого прийому, коржики виходять листковими. Це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна (+ для розкочування)
  • 200 мл води
  • 40 г зеленої цибулі
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. без гірки солі

Приготування:

  • Борошно перемішуємо із сіллю, вливаємо олію (2 ст. л.) та гарячу воду.
  • Перемішуємо спочатку ложкою (гаряче).
  • А потім замішуємо тісто рукою. Воно не липне ні до руки, ні до миски. Тісто не забите борошном, виходить м’яке. Накриваємо та залишаємо на столі на 30 хвилин.
  • Ділимо тісто на 4 частини, формуємо кульки і перекладаємо в пакет, щоб не підсохло.
  • Кожну кульку розкочуємо в прямокутний пласт (трохи присипаємо борошном). За допомогою пензлика змащуємо олією, відступаючи від країв, і посипаємо нарізаною зеленою цибулею (по ¼ частини). На всі кульки знадобиться 2 ст. л. олії та близько 15 г борошна.
  • Закручуємо тісто в рулет. Краї тіста зверху і з боків защипуємо і розрізаємо навпіл.
  • Розрізані краї рулетиків защипуємо. З правого та з лівого боку стискаємо, перевертаємо та притискаємо зверху долонею. Робимо всі заготовки (8 шт.) і поки що перекладаємо в пакет.
  • Сковороду без олії розігріваємо на слабкому вогні. Заготовки по одній розкочуємо в тонкі коржі (діаметр 20-21 см), борошно не використовуємо.
  • Відправляємо коржик на розпечену сковороду, закриваємо кришкою і готуємо 1,5-2 хвилини. Нижня сторона має зарум’янитися.
  • Потім перевертаємо коржик, сковороду знову закриваємо кришкою і готуємо 1,5-2 хвилини. Конденсат, що утворюється на кришці, прибираємо паперовими рушниками. Коржики перекладаємо на тарілку і накриваємо двома рушниками, щоб не підсохли.
  • Готові коржики з прісного тіста із зеленою цибулею подаємо на стіл. Вони листкові, м’які, ароматні. Зелена цибуля дає чудовий смак. Вони чудово підходять до будь-яких страв і для перекушування. Це дуже смачно.

Смачного!!!

Останні новини

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…

Маша Єфросиніна розповіла про чоловіка, який служить у ЗСУ

Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…

Смачний салат «Принц»

Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…

Смачні соковиті та пікантні биті огірки

Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…

Смачний люля-кебаб із курки

Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…

Макс Барських здивував різдвяним настроєм своїх фанів

Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…