Рецепти

Листкові коржики із зеленою цибулею на сковороді

Коржики у такий спосіб виходять м’якими, листковими, неймовірно ароматними та смачними, хоча готую їх із бездріжджового тіста на воді. Зелена цибуля дає чудовий смак та аромат. Тісто замішую дуже швидко із простих продуктів. Потрібна вода, борошно, олія та сіль. За рахунок простого прийому, коржики виходять листковими. Це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна (+ для розкочування)
  • 200 мл води
  • 40 г зеленої цибулі
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. без гірки солі

Приготування:

  • Борошно перемішуємо із сіллю, вливаємо олію (2 ст. л.) та гарячу воду.
  • Перемішуємо спочатку ложкою (гаряче).
  • А потім замішуємо тісто рукою. Воно не липне ні до руки, ні до миски. Тісто не забите борошном, виходить м’яке. Накриваємо та залишаємо на столі на 30 хвилин.
  • Ділимо тісто на 4 частини, формуємо кульки і перекладаємо в пакет, щоб не підсохло.
  • Кожну кульку розкочуємо в прямокутний пласт (трохи присипаємо борошном). За допомогою пензлика змащуємо олією, відступаючи від країв, і посипаємо нарізаною зеленою цибулею (по ¼ частини). На всі кульки знадобиться 2 ст. л. олії та близько 15 г борошна.
  • Закручуємо тісто в рулет. Краї тіста зверху і з боків защипуємо і розрізаємо навпіл.
  • Розрізані краї рулетиків защипуємо. З правого та з лівого боку стискаємо, перевертаємо та притискаємо зверху долонею. Робимо всі заготовки (8 шт.) і поки що перекладаємо в пакет.
  • Сковороду без олії розігріваємо на слабкому вогні. Заготовки по одній розкочуємо в тонкі коржі (діаметр 20-21 см), борошно не використовуємо.
  • Відправляємо коржик на розпечену сковороду, закриваємо кришкою і готуємо 1,5-2 хвилини. Нижня сторона має зарум’янитися.
  • Потім перевертаємо коржик, сковороду знову закриваємо кришкою і готуємо 1,5-2 хвилини. Конденсат, що утворюється на кришці, прибираємо паперовими рушниками. Коржики перекладаємо на тарілку і накриваємо двома рушниками, щоб не підсохли.
  • Готові коржики з прісного тіста із зеленою цибулею подаємо на стіл. Вони листкові, м’які, ароматні. Зелена цибуля дає чудовий смак. Вони чудово підходять до будь-яких страв і для перекушування. Це дуже смачно.

Смачного!!!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…