Сьогодні навчимося готувати найніжніший десерт до чаю. Бісквіт тане у роті. Його коржі просочені лимонним сиропом, він дуже ароматний і ніжний. А доповнює його легка рожева хмаринка — суфле з маршмелоу та вершків. Дуже ніжний і приємний десерт, який сподобається всім. Готуйте з любов’ю і смачного!
Інгредієнти:
Тісто
- 2 яйця
- 30 г крохмалю
- 70 г борошна
- 50 г цукру
- 40 г розтопленого вершкового масла
- цедра одного лимона
- 1 ч.л розпушувача без гірки
Суфле
- 110 г маршмелоу
- 200 мл вершків 33% жирності
Сироп
- 3 ст. л. окропу
- сік з половини лимона
- 2 ст. л. цукру
Приготування:
- Для бісквіта змішати борошно з крохмалем і розпушувачем.
- Яйця збити з цукром до густої маси.
- Додати борошняну суміш, акуратно перемішати лопаткою зверху-вниз.
- Додати лимонну цедру і влити олію.
- Ретельно перемішати.
- Покласти тісто в форму.
- Випікати при температурі 180С близько 25 хвилин.
- Готовий бісквіт остудити.
- Для сиропу в цукор влити 3 ст. л. окропу, перемішати.
- Додати лимонний сік, перемішати до розчинення цукру.
- Витягти з форми бісквіт, що вже остиг.
- Встановити кільце і рясно змочити сиропом.
- Для суфле маршмелоу перекласти в посудину, влити половину вершків.
- Поставити на середній вогонь, постійно помішуючи, розтопити маршмелоу.
- Решту вершків збити до густої маси.
- Вилити масу з маршмелоу.
- Все перемішати.
- Суфле налити зверху на бісквіт.
- Поставити в холодильник мінімум на 4 години.
- Витягти з форми.
- Гарячим ножем підрівняти краї.
Ось і все, десерт готовий!
Усім смачного!
Читайте також: ПІСОЧНІ ТІСТЕЧКА «КОШИКИ» З НАЧИНКОЮ