Я готую це лимонне печиво вже не перший рік і впевнено можу сказати, що його не соромно поставити на святковий стіл. Ці ласощі дуже прості в приготуванні: варто лише змішати всі інгредієнти і відправити випікатися. Дивіться самі.
Інгредієнти для тіста:
М’яке вершкове масло збиваю з цукром до освітлення та збільшення в обсязі.
Не зупиняючи роботу міксера, акуратно вливаю яйце та збиваю до однорідності. Додаю всі сухі інгредієнти та перемішую.
Додаю цедру лимона (важливо зняти лише жовту частину шкірки – біла гірчить). Вливаю сік лимона та додаю рикоту. Перемішую міксером до однорідності.
Розподіляю тісто однаковими порціями на деку. Навколо кожного печива залишаю порожнє місце, оскільки при випіканні печиво трохи розтечеться.
Я викладаю порції за допомогою ложки для морозива. Печиво виходить великим, але дуже зручно відміряти однакову кількість тіста, і печиво виходить однакової форми.
Випікаю 15 хвилин при 170 ° C, готовність перевіряю за рум’яним кольором скоринки. Потім викладаю на решітку і залишаю остигати.
Інгредієнти лимонної глазурі:
Усі інгредієнти для глазурі перемішую віночком до однорідності.
Готове печиво вмочую в глазур і викладаю на ґрати, щоб зайва глазур стекла. Щоб зробити печиво новорічним, посипаю його кондитерськими посипками.
Печиво вийшло розсипчастим, але при цьому дуже ніжним. А лимонна глазур чудово доповнює його смак.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…