Я готую це лимонне печиво вже не перший рік і впевнено можу сказати, що його не соромно поставити на святковий стіл. Ці ласощі дуже прості в приготуванні: варто лише змішати всі інгредієнти і відправити випікатися. Дивіться самі.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно 210 г
- Розпушувач 3 г (½ ч. л.)
- Сіль 3 г (½ ч.л.)
- Вершкове масло 60 г
- Цукор 200 г
- Яйце 1 шт.
- Рикота 100 г
- Сік лимона 25 г (~1,5 ст. л.)
- Цедра 1 лимона
М’яке вершкове масло збиваю з цукром до освітлення та збільшення в обсязі.
Не зупиняючи роботу міксера, акуратно вливаю яйце та збиваю до однорідності. Додаю всі сухі інгредієнти та перемішую.
Додаю цедру лимона (важливо зняти лише жовту частину шкірки – біла гірчить). Вливаю сік лимона та додаю рикоту. Перемішую міксером до однорідності.
Розподіляю тісто однаковими порціями на деку. Навколо кожного печива залишаю порожнє місце, оскільки при випіканні печиво трохи розтечеться.
Я викладаю порції за допомогою ложки для морозива. Печиво виходить великим, але дуже зручно відміряти однакову кількість тіста, і печиво виходить однакової форми.
Випікаю 15 хвилин при 170 ° C, готовність перевіряю за рум’яним кольором скоринки. Потім викладаю на решітку і залишаю остигати.
Інгредієнти лимонної глазурі:
- Цукрова пудра 120 г
- Сік лимона 25 г (~1,5 ст. л.)
- Цедра 1 лимона
Усі інгредієнти для глазурі перемішую віночком до однорідності.
Готове печиво вмочую в глазур і викладаю на ґрати, щоб зайва глазур стекла. Щоб зробити печиво новорічним, посипаю його кондитерськими посипками.
Печиво вийшло розсипчастим, але при цьому дуже ніжним. А лимонна глазур чудово доповнює його смак.
Смачного!