Нове

Лимонне печиво з глазур’ю, яке прикрасить будь-який святковий стіл

Я готую це лимонне печиво вже не перший рік і впевнено можу сказати, що його не соромно поставити на святковий стіл. Ці ласощі дуже прості в приготуванні: варто лише змішати всі інгредієнти і відправити випікатися. Дивіться самі.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно 210 г
  • Розпушувач 3 г (½ ч. л.)
  • Сіль 3 г (½ ч.л.)
  • Вершкове масло 60 г
  • Цукор 200 г
  • Яйце 1 шт.
  • Рикота 100 г
  • Сік лимона 25 г (~1,5 ст. л.)
  • Цедра 1 лимона

М’яке вершкове масло збиваю з цукром до освітлення та збільшення в обсязі.

Не зупиняючи роботу міксера, акуратно вливаю яйце та збиваю до однорідності. Додаю всі сухі інгредієнти та перемішую.

Додаю цедру лимона (важливо зняти лише жовту частину шкірки – біла гірчить). Вливаю сік лимона та додаю рикоту. Перемішую міксером до однорідності.

Розподіляю тісто однаковими порціями на деку. Навколо кожного печива залишаю порожнє місце, оскільки при випіканні печиво трохи розтечеться.

Я викладаю порції за допомогою ложки для морозива. Печиво виходить великим, але дуже зручно відміряти однакову кількість тіста, і печиво виходить однакової форми.

Випікаю 15 хвилин при 170 ° C, готовність перевіряю за рум’яним кольором скоринки. Потім викладаю на решітку і залишаю остигати.

Інгредієнти лимонної глазурі:

  • Цукрова пудра 120 г
  • Сік лимона 25 г (~1,5 ст. л.)
  • Цедра 1 лимона

Усі інгредієнти для глазурі перемішую віночком до однорідності.

Готове печиво вмочую в глазур і викладаю на ґрати, щоб зайва глазур стекла. Щоб зробити печиво новорічним, посипаю його кондитерськими посипками.

Печиво вийшло розсипчастим, але при цьому дуже ніжним. А лимонна глазур чудово доповнює його смак.

Смачного!

Нове

Популярне