Рецепти

Лимонне морозиво з лавандовим медом та повітряними білками

Літо – час, коли хочеться насолодитися свіжими та освіжаючими десертами. Одним із таких варіантів є лимонне морозиво з лавандовим медом та повітряними білками.

Цей десерт поєднує в собі яскравий цитрусовий смак лимона, ніжні повітряні білки і ароматний лавандовий мед, створюючи смачні літні ласощі, що освіжають. У цій статті-рецепті ми поділимося з вами інгредієнтами та покроковим процесом приготування цього сонячного морозива.

Інгредієнти:

  • 4 лимони
  • 4 великі курячі яйця
  • 200 г цукру
  • 200 мл води
  • 1 столова ложка лавандового меду
  • Дрібка лаванди (для прикраси)

Приготування:

Спочатку потрібно підготувати усі інгредієнти. Вижміть сік із 4 лимонів і акуратно відокремте жовтки від білків яєць.

У середній каструлі поєднуємо лимонний сік, жовтки яєць та 100 г цукру. Перемішуємо до гладкості. Потім додаємо воду і продовжуємо перемішувати. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, доводимо суміш до стану загусання. Це триватиме близько 5-7 хвилин. Забираємо каструлю з вогню і залишаємо лимонний крем остигати.

В окремій маленькій каструлі поєднуємо лавандовий мед та 100 г цукру. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, доводимо суміш до стану розчинення цукру і отримання однорідної маси. Потім прибираємо каструлю з вогню і залишаємо лавандовий мед остигати.

Збиваємо білки яєць у щільну піну з використанням міксера чи вінчика. Поступово додаємо цукор, що залишився (близько 2 столових ложок) і продовжуємо збивати до отримання густої і стабільної маси білків.

Коли лимонний крем та лавандовий мед охолонули до кімнатної температури, з’єднуємо їх в одній ємності та акуратно перемішуємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо збиті білки і повільно перемішуємо їх у суміш лимонного крему та меду, щоб зберегти легкість білків.

Отриману суміш лимонного морозива акуратно переливаємо у контейнер для морозива. Потім закриваємо контейнер кришкою або плівкою і ставимо в морозилку не менше 4-6 годин, або до повного заморожування.

Коли морозиво повністю замерзло, дістаємо його з морозилки та залишаємо на кілька хвилин, щоб воно трохи розм’якшилося перед подачею. Потім подаємо морозиво в порційні блюдця або ріжки і прикрашаємо його свіжими квітами лаванди або щіпкою сушеної лаванди для надання десерту ароматного і естетично привабливого вигляду.

Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…