Легкий, літній і дуже смачний пиріг з ягодами! З такою випічкою і жодного торта не треба! Готувати швидко, легко і без метушні. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
Для начинки
- Свіжа чорниця (або інші ягоди) – 300 грамів
- Цукровий пісок – 15 грамів
- Пшеничне борошно – 20 грамів
Для крихти
- Пшеничне борошно – 300 грамів
- Розпушувач – 6 грамів
- Цукровий пісок – 80 грамів
- Яйце куряче – 1 штука
- Вершкове масло – 112 грамів
Приготування:
У глибоку тарілку викладаємо свіжі чорниці або будь-які інші ягоди. Додаємо цукровий пісок та перемішуємо.
Додаємо борошно і знову перемішуємо.
В іншу тарілку висипаємо борошно, додаємо розпушувач, цукровий пісок і перемішуємо. Додаємо куряче яйце і добре перемішуємо.
Вершкове масло нарізаємо на маленькі шматочки і викладаємо в борошняну суміш. Перетираємо добре руками до крихти.
Висипаємо більшу частину крихт у форму 20 сантиметрів і придавлюємо руками.
Викладаємо підготовлену чорницю та вирівнюємо.
Потім посипаємо крихтою і випікаємо сорок-сорок п’ять хвилин при температурі сто вісімдесят градусів.