Рецепти

Ліплю пельмені без вирізання кружків і залишків тіста (дуже простий спосіб)

При такому способі ліплення пельменів тісто не треба розгортати в великий пласт і вирізати кружки. Внаслідок цього не залишаються залишки тіста, які треба збирати, зволожувати і знову розкатувати. Ліплю пельмені набагато простіше і для рук приємніше.

Порції близько 180 шт.

Час приготування 2,5 години

Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна
  • 1 шт. куряче яйце
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 900 г м’ясного фаршу
  • 1 ст.л. без гірки солі

Приготування:

Для пельменів беру домашній фарш (свинина і яловичина), в ньому вже є сіль, мелений перець і багато цибулі. Додаю 80-90 мл холодної води і 3-4 хвилини перемішую. Накриваю і в холодильник.

У миску висипаємо борошно (3 склянки), посипаємо сіллю, розбиваємо яйце, вливаємо олію і теплу воду (250 мл). Борошно та воду відміряємо склянками об’ємом 250 мл.

Тісто замішуємо спочатку ложкою, потім перекладаємо на робочу поверхню з борошном (1 склянка).

Вимішуємо тісто руками, борошно все піде в тісто, руки і поверхня залишаться чистими. Я це тісто називаю «Чисті руки». Перекладаємо його в поліетиленовий пакет і залишаємо на 1 годину на столі.

Через 1 годину тісто стає гладким, піддатливим і в міру м’яким. З ним працювати одне задоволення. Вага тіста 1 кг.

Використовуючи цей спосіб, тісто не доведеться розгортати в великий пласт. Тісто ділимо на 4 частини. З однієї частини скачуємо ковбаску товщиною близько 2 см і нарізаємо на шматочки близько 1 см.

З шматочків формуємо шайбочки (сплющуємо з боків), потім розминаємо їх пальцями і злегка розгортаємо качалкою. Це швидкий процес і залишків тіста не залишається. Якщо я ліплю пельмені одна, то ковбаску з тіста і шматочки прикриваю пакетом або плівкою, щоб не підсохли. І по одній штуці ліплю пельмені.

На заготовки викладаємо фарш і ліпимо пельмені. Виходять невеликі пельмені.

У мене з такої кількості тіста виходить близько 180 пельменів. Якщо хочете пельмені більшого розміру, то з ковбаски нарізайте шматочки шириною по 1,5 см.

Смачного!!!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…