Без зайвих передмов цей торт – справжнє гастрономічне задоволення:) Раніше я думала, що не люблю “Наполеон”, а потім почала готувати його самостійно і тепер це один з моїх улюблених десертів. Обов’язково спробуйте, тим більше, що готується він дуже просто.
Інгредієнти:
- 1 пачка готового листкового тіста (я беру упаковку дріжджового тіста вагою 400 г )
- 400 мл молока
- 200 г цукру
- 1 яйце
- 40 г крохмалю (для кремів та випічки я використовую кукурудзяний)
- 1 пачка ванільного цукру (пачка 7 г )
- 150 г вершкового масла
- 250 мл вершків жирністю від 33%
Приготування:
Для початку випечемо коржі. Я беру пласти готового листкового тіста, ні в якому разі не розкочую і навіть не розтягую руками, так воно підніметься набагато краще, а коржі вийдуть повітряними і шаруватими.
При випіканні орієнтуйтесь на свою духовку, у мене на це йде 20 хвилин при температурі 200 градусів на режимі верх-низ.
Готові коржики прибираю остигати і готую смачний крем зі смаком пломбіру. Спочатку робимо заварну основу. Молоко виливаю в ковшик і добре прогріваю на плиті, але не доводжу до кипіння, як тільки над молоком почне з’являтися легка пара, прибираю її з плити.
В окремій мисці з’єдную цукор, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль та яйце. Все добре перемішую і поступово, маленькими порціями додаю гаряче молоко, постійно інтенсивно помішуючи, важливо щоб яйце заварилося.
Коли все молоко додала, переливаю масу назад у каструлю і варю крем на невеликому вогні до загусання, постійно інтенсивно помішую вінчиком.
До отриманої заварної маси додаю вершкове масло, перемішую до однорідної консистенції. Накриваю майже вже готовий крем плівкою в контакт і забираю остигати.
Заварну основу я завжди роблю заздалегідь і залишаю на ніч у холодильнику, так вона добре охолоне.
Вершки збиваю до стійких піків на високій швидкості міксера.
Заварну основу так само збиваю кілька хвилин міксером, щоб було зручніше з’єднувати її з вершками.
Поступово додаю збиті вершки в масу і вже лопаткою обережно перемішую.
Ось і все, найсмачніший і неймовірно ніжний крем готовий. Він виходить гладким і однорідним, а на смак дуже нагадує пломбір.
Ну а далі все зовсім просто:) Готові коржі поділяю на пласти і щедро змащуючи кожен кремом, збираю торт.
Готовий торт залишаю просочитися спочатку за кімнатної температури приблизно на 2 години і ще на 3-4 години в холодильнику. А якщо тортик доживе до наступного дня, то він стає ще смачнішим.
Обов’язково спробуйте, це надзвичайно смачний, ніжний десерт:)