Літо… спека… і зовсім не хочеться багато часу проводити на кухні. Ось я і згадала старий рецепт лінивих хачапурі.
Тісто готується буквально за кілька хвилин. Ще хвилин 5-7 знадобиться на готування.
Інгредієнти:
- сир 5% – 200 г
- сир твердий – 30 г
- яєчний білок – 50 г (2 шт),
- борошно рисове – 30 г (1 ст.л. без гірки),
- зелень, розпушувач
Приготування:
Отже, беремо сир. Потрібний спочатку смачний, несухий сир. Саме він дає основний смак, тому одразу вибирайте смачний варіант.
Сир треба змішати з яєчними продуктами: цілісним яйцем або яєчними білками.
Потім додаю тертий на дрібній тертці сир.
Виделкою розпушила сир, щоб не було грудочок. Потім насипала рубану зелень.
Далі кладу борошно з розпушувачем. Борошна кладу небагато, лише одну ложку.
З одного боку тісто виходить досить густе, але з круте. З іншого боку, готовий корж виходить ніжним і легко розвалюється на шматочки, якщо приготувати корж великого діаметру.
Викладаю тісто на папір для випічки та розрівнюю в коло. Переношу папір з коржом на гарячу суху (без олії) сковороду.
Закриваю кришкою та готую на повільному вогні хвилин 5-7. Верх коржа повинен схопитися і не липнути до пальців.
Ось такий білий корж виходить. Смачного!