Покажу незвичайний і швидкий спосіб приготування лінивих біляшів. За смаком вони дуже схожі на класичні біляші, тільки готуються набагато простіше та швидше. У них соковита начинка та смачне ніжне тісто. Тісто замішую за кілька хвилин і його навіть розкочувати не треба. Виходять соковиті, ароматні та смачні ліниві біляші.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для біляшів:
Приготування:
У миску висипаємо борошно (вищий сорт), соду, сіль і перемішуємо. Вливаємо кефір (підігрівати його не треба).
Добре перемішуємо вінчиком і виходить густе тісто. Кефір у мене 3,2% жирності, він густий. Якщо берете рідкий кефір, то додавайте більше борошна. Тісто поки що залишаємо на столі.
Для начинки в миску викладаємо яловичий фарш, додаємо сіль, мелений перець і подрібнену на крупній тертці цибулю. Добре перемішуємо.
Фарш ділимо на 10 частин та округляємо. Формуємо невеликі коржики та викладаємо по 3 шт. у гарячу олію в сковороду. Готуємо кілька хвилин на слабкому вогні, поки нижня сторона трохи зарум’яниться.
Перевертаємо фарш на інший бік.
Додаємо на фарш тісто (приблизно по 2 ст. л.). Тісто повинне опуститися на дно сковороди і закрити зверху фарш. Готуємо під кришкою кілька хвилин, доки тісто знизу не зарум’яниться.
Перевертаємо на інший бік і смажимо під кришкою 2-3 хвилини (низ зарум’яниться). У такий спосіб і фарш, і тісто будуть повністю готові. Ледачі біляші перекладаємо на паперові рушники, сковороду протираємо паперовими рушниками (з фаршу виділяється сік і він злегка підгоряє), знову додаємо олію і готуємо наступну партію.
Начинка у лінивих біляшів виходить дуже соковита, тісто ніжне та повітряне. Це дуже ароматні та смачні ліниві біляші.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…