Покажу незвичайний і швидкий спосіб приготування лінивих біляшів. За смаком вони дуже схожі на класичні біляші, тільки готуються набагато простіше та швидше. У них соковита начинка та смачне ніжне тісто. Тісто замішую за кілька хвилин і його навіть розкочувати не треба. Виходять соковиті, ароматні та смачні ліниві біляші.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 кухоль борошна (180 г)
- 1 кухоль кефіру (325 мл, 3,2%)
- 1/2 ч. л. харчової соди
- 1/2 ч. л. солі
Для начинки:
- 350 г яловичого фаршу
- 1 цибуля (невелика)
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Для біляшів:
- за смаком рослинна олія
Приготування:
У миску висипаємо борошно (вищий сорт), соду, сіль і перемішуємо. Вливаємо кефір (підігрівати його не треба).
Добре перемішуємо вінчиком і виходить густе тісто. Кефір у мене 3,2% жирності, він густий. Якщо берете рідкий кефір, то додавайте більше борошна. Тісто поки що залишаємо на столі.
Для начинки в миску викладаємо яловичий фарш, додаємо сіль, мелений перець і подрібнену на крупній тертці цибулю. Добре перемішуємо.
Фарш ділимо на 10 частин та округляємо. Формуємо невеликі коржики та викладаємо по 3 шт. у гарячу олію в сковороду. Готуємо кілька хвилин на слабкому вогні, поки нижня сторона трохи зарум’яниться.
Перевертаємо фарш на інший бік.
Додаємо на фарш тісто (приблизно по 2 ст. л.). Тісто повинне опуститися на дно сковороди і закрити зверху фарш. Готуємо під кришкою кілька хвилин, доки тісто знизу не зарум’яниться.
Перевертаємо на інший бік і смажимо під кришкою 2-3 хвилини (низ зарум’яниться). У такий спосіб і фарш, і тісто будуть повністю готові. Ледачі біляші перекладаємо на паперові рушники, сковороду протираємо паперовими рушниками (з фаршу виділяється сік і він злегка підгоряє), знову додаємо олію і готуємо наступну партію.
Начинка у лінивих біляшів виходить дуже соковита, тісто ніжне та повітряне. Це дуже ароматні та смачні ліниві біляші.
Смачного!!!