Лазанья з лаваша – це проста і ситна страва в духовці. Вона чудово підійде для смачного сімейного обіду чи вечері. Виходить вона завжди соковитою, смачною та ароматною.
Готується така лінива лазанья набагато простіше і швидше за класичну. Крім того, вона бюджетніша, адже всі продукти доступні. Ця лазанья ідеально підходить для приготування на кожен день і з нею справиться кожен.
Обов’язково спробуйте приготувати таку швидку лазанью, щоб урізноманітнити щоденне меню. Впевнена, що вона теж підкорить вас своєю простотою та доступністю.
Інгредієнти:
- фарш – 600 г
- лаваш – 1 упаковка (200 г)
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сметана – 100 г
- сир – 50 г
- томатна паста – 1 ст. л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- масло вершкове – для змащування форми
Приготування:
Спочатку підготуємо начинку.
Одну цибулину нарізаємо кубиками. Одну моркву тремо на дрібній тертці.
На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії висипаємо нарізану цибулю. Пасеруємо її до золотистості. До цибулі додаємо терту моркву. Пасеруємо ще 2-3 хвилини.
Сюди ж, до овочів, кладемо 600 г фаршу. Все перемішуємо. Я використовую свинячий фарш. За бажанням можна взяти будь-який інший.
Обсмажуємо овочі з фаршем на середньому вогні приблизно 5-8 хвилин, весь фарш повинен змінити колір.
Все солимо за смаком і перчимо. Сюди ж додаємо 1 ст. л. томатної пасти. Все перемішуємо та знімаємо з вогню.
Тепер підготуємо листи лаваша. Лаваш приміряємо, згортаємо і вирізаємо за формою, в якій запікатимемо лазанью. У мене форма розміром 16 на 26 см.
З однієї 200-грамової упаковки лаваша у мене вийшло 6 аркушів за розміром форми.
Збираємо лазанью.
Форму в якій запікатимемо змащуємо вершковим маслом. На дно кладемо один лист лаваша. Лаваш змащуємо приблизно 1 ст. л. сметани. Усього знадобиться 100 г сметани.
На змащений лаваш поступово викладаємо приготовлену м’ясну начинку.
Зверху накриваємо наступним листом лаваша. Знову змащуємо сметаною і кладемо фарш із овочами.
Таким способом складаємо всю лазанню.
50 г сиру тремо на великій тертці.
Останній верхній лаваш змащуємо сметаною і зверху посипаємо тертим сиром.
Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів і запікаємо приблизно 20 хвилин.
Гарячу лазанью розрізаємо на шматки і подаємо на стіл.
Лінива лазіння з лавашем вийшла дуже смачною та ситною. Готується дуже просто і з нею справиться кожен. Така страва відмінно підходить для обіду чи вечері всією родиною.
Смачного!