Сьогодні пропоную спекти смачне, м’яке, красиве сирне печиво «Хризантеми». Готується із звичайнісіньких продуктів і швидко.
Інгредієнти:
- сир (9%) – 300 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
- сіль – щіпка
- вершкове масло (м’яке) – 100 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- борошно – 250 г
Приготування:
300 г сиру (9%), 100 г м’якого вершкового масла, 100 г білого цукру, 10 г ванільного цукру та щіпку солі пробиваємо блендером до кремоподібної консистенції.
Якщо сир у вас дрібнозернистий або вам подобається, щоб у печиві були вкраплення сиру, можна блендер не використовувати.
Далі у сирну масу висипаємо половину борошна та 1 ч.л. розпушувача. Починаємо замішувати тісто.
Борошно додаємо у 2 етапи, щоб легше було вимішувати та регулювати консистенцію тіста.
У результаті мені знадобилося 250 г просіяного борошна. Тісто виходить м’яке, ніжне і не липне до рук. Загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Після чого розділяємо тісто на 4 шматочки і потім кожен шматочок ділимо ще на 5. Повинно вийти 20 заготовок, які заокруглюємо і скачуємо в кульки. Вага кожної кульки 28 г.
Починаємо формувати печиво. Кулю тіста скочуємо в невелику «ковбаску», потім розкачуємо качалкою в довгий пласт. Довжиною приблизно 25-27 см та шириною 5 см.
Тепер згортаємо тісто навпіл, трохи притискаємо пальцями, склеюючи дві половинки, і з одного боку, робимо надрізи. Я роблю їх десь по 0,8-1.
Заготівлю згортаємо «равликом», на нижній частині печива скріплюємо шари та акуратно розвертаємо пелюстки. Дерев’яною паличкою можна ще придавити центр і пелюстки у вас трохи піднімуться нагору. Ось така гарна квітка з тіста у нас вийшла!
Теж саме проробляємо і з рештою тіста і перекладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.
Відправляємо його випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Подивіться, які «Хризантемки» в нас вийшли! Даємо печиву охолонути і посипаємо цукровою пудрою.
Печиво виходить м’яке, смачне, в міру солодке і дуже гарне! Готуйте, пробуйте та діліться рецептом з друзями!