Нове

Легкий рецепт сирного печива: печиво з сиру “Хризантеми” – смачне та ніжне

Сьогодні пропоную спекти смачне, м’яке, красиве сирне печиво «Хризантеми». Готується із звичайнісіньких продуктів і швидко.

Інгредієнти:

  • сир (9%) – 300 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • сіль – щіпка
  • вершкове масло (м’яке) – 100 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 250 г

Приготування:

300 г сиру (9%), 100 г м’якого вершкового масла, 100 г білого цукру, 10 г ванільного цукру та щіпку солі пробиваємо блендером до кремоподібної консистенції.

Якщо сир у вас дрібнозернистий або вам подобається, щоб у печиві були вкраплення сиру, можна блендер не використовувати.

Далі у сирну масу висипаємо половину борошна та 1 ч.л. розпушувача. Починаємо замішувати тісто.

Борошно додаємо у 2 етапи, щоб легше було вимішувати та регулювати консистенцію тіста.

У результаті мені знадобилося 250 г просіяного борошна. Тісто виходить м’яке, ніжне і не липне до рук. Загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Після чого розділяємо тісто на 4 шматочки і потім кожен шматочок ділимо ще на 5. Повинно вийти 20 заготовок, які заокруглюємо і скачуємо в кульки. Вага кожної кульки 28 г.

Починаємо формувати печиво. Кулю тіста скочуємо в невелику «ковбаску», потім розкачуємо качалкою в довгий пласт. Довжиною приблизно 25-27 см та шириною 5 см.

Тепер згортаємо тісто навпіл, трохи притискаємо пальцями, склеюючи дві половинки, і з одного боку, робимо надрізи. Я роблю їх десь по 0,8-1.

Заготівлю згортаємо «равликом», на нижній частині печива скріплюємо шари та акуратно розвертаємо пелюстки. Дерев’яною паличкою можна ще придавити центр і пелюстки у вас трохи піднімуться нагору. Ось така гарна квітка з тіста у нас вийшла!

Теж саме проробляємо і з рештою тіста і перекладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.

Відправляємо його випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Подивіться, які «Хризантемки» в нас вийшли! Даємо печиву охолонути і посипаємо цукровою пудрою.

Печиво виходить м’яке, смачне, в міру солодке і дуже гарне! Готуйте, пробуйте та діліться рецептом з друзями!

Нове

Популярне