Рецепти

Легкий рецепт складного торта: цей “Наполеон” вийде у всіх

Вийде не вийде, але хто не пробував спекти “Наполеон”? У когось вийшло, інші вибрали складний рецепт та зіпсували продукти (і настрій). Я теж не відразу знайшла відповідний варіант: і доступні інгредієнти, і технологія елементарна – надійно на всі сто! Скільки різних тортів вигадано, а коханим так і залишається “Наполеон”.

Інгредієнти:

  • борошно – 225 г
  • масло вершкове – 125 г
  • вода крижана – 75 г
  • яйце дрібне – 1 шт
  • оцет столовий – 15 мл (1 стол. л)
  • сіль – щіпка

Приготування:

Насипаємо борошно в миску, в неї натираємо на тертці вершкове масло  (беремо заморожене з морозилки). Шматок масла обвалюємо в борошні, щоб не прилипало до тертки.

Руками перетираємо масло з борошном, щоб вийшла крихта.

У крижану воду (потримаємо попередньо в холоді) додаємо сіль, 9% оцет, розбиваємо яйце. Перемішуємо і виливаємо в масляно-борошняну крихту. Швидко замішуємо тісто та перекладаємо на стіл. Якщо занадто липке, посипаємо стіл борошном (трохи) і трохи вимішуємо.

Ділимо тісто на 6 однакових частин, скачуємо кульки – з них печем коржі.

З кожного шматочка тонко розкочуємо коло діаметром 20-21 см, розколюємо вилкою. Поки розкочуємо один корж, тримаємо решту кульок тіста в холодильнику.
Випікаємо до трохи золотистого кольору: приблизно 3-4 хвилини при температурі 200°. Коржі після духовки викладаємо на рівну поверхню, охолоджуємо. Діаметр коржів – 21 см.

КРЕМ у “Наполеоні” найпростіший – заварний:

Ретельно змішуємо цукор, яйце, борошно; вливаємо 1/4 частину молока, добре перемішуємо до однорідної консистенції.

Потім виливаємо решту молока і знову перемішуємо (без грудочок).

  • цукор – 1 склянка
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 2 стіл. ложки
  • молоко – 1 склянка

Ставимо на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до загусання. У гарячий крем кладемо шматочок вершкового масла (50-60 г). Крем остуджуємо, трохи збиваємо вінчиком, змащуємо коржі та кладемо один на одного.

Боки та верх торта теж покриваємо кремом і посипаємо крихтами.

Чекаємо, поки торт просочиться кремом (поставимо в холодильник на 3-4 години або на ніч). За цей час коржі ляжуть щільно і рівно, тортик набуде завершеного вигляду. Пригощаємось самі та пригощаємо інших!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…