Такий ягідний пиріг печу все літо, доки ягідний сезон. Можу їсти навіть уночі – дуже легкий, і зупинитись неможливо! Цей старовинний рецепт такий смачний, що мої гості завжди у захваті!
Інгредієнти:
- Яйце – 1 штука
- Цукровий пісок – 50 грамів
- Соняшникова олія – 60 мілілітрів
- Лимонна цедра
- Борошно – 180 грамів
- Розпушувач – 5 грамів
- Малинове або ожинове варення – 2 столові ложки
- Малина – 150 грамів
- Ожина – 150 грамів
Приготування:
У ємність вбиваємо яйце, висипаємо цукровий пісок, наливаємо олії і все добре розмішуємо.
Викладаємо терту цедру лимона та розмішуємо. У кілька прийомів додаємо борошно, розпушувач і розмішуємо руками, збираємо масу в грудочку.
Формочку 24 сантиметри промазуємо вершковим маслом і розподіляємо тісто. Робимо проколи за допомогою вилки.
Зверху додаємо варення та вирівнюємо.
Кладемо ягоди та верх тіста накладаємо на ягоди. Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градус. Приготовлену випічку посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!