Кунжутне печиво чимось нагадує горіхове, смачне, хрустке і корисне. Адже в кунжуті багато вітамінів і важливих мікроелементів. Готувати печиво дуже швидко, та й в духовці випікається недовго. Після охолодження моментально стає хрустким. Важливий момент, викладати тісто на лист потрібно на відстані, оскільки воно розпливається під час випічки.
Нам знадобляться:
- борошно – 100 г
вершкове масло – 80 г - цукор – 120 г
- 1 яйце
- ванільний цукор – 1 пакет (10 г)
- лимонний сік -1 ч. л
- насіння кунжуту -160 г
- розпушувач – 1/2 ч. л
- сіль – 1/2 ч. л
приготування:
- Змішую борошно, розпушувач і сіль.
- Збиваю розм’якшене вершкове масло з цукром.
- Потім додаю яйце, ванільний цукор, лимонний сік і збиваю 20-30 секунд міксером.
- На низькій швидкості міксера додаю борошно невеликими порціями.
- Лопаткою додаю в тісто кунжут.
- Духовку нагріваю до 180С. На аркуші пергаментного паперу (обов’язково!) Викладаю чайною ложкою коржі на відстані 3-4 см один від одного.
- Випікаю 8-15 хвилин в залежності від розміру і товщини тіста.
- Буквально через дві хвилини, після того, як витягнула з духовки, печиво стає хрустким.
Також читайте: ЗАПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З КОРИЦЕЮ – ВСЬОГО 10 ХВИЛИН І СМАЧНІ ЛАСОЩІ ГОТОВІ!