Проте, наскільки популярний і улюблений торт Наполеон, думаю можна і не говорити.
А ось як його приготувати, щоб легко, смачніше за покупне і нічого не треба замішувати і випікати в духовці.
Цей рецепт, якраз підійде тим, хто не любить поратися з випіканням або не вміє, а може просто шкода витрачати час. Лінивий Наполеон готується максимально просто, крем буквально тане, а сам тортик приємно похрумтить.
Інгредієнти:
- Печиво Вушка – 750 г
Для крему:
- Молоко – 1 літр
- Цукор – 80-100 г
- Яйця – 4 штуки
- Борошно пшеничне – 5 столових ложок із гіркою
- Вершкове масло – 130 г
- Ванілін – 1 пакетик
Приготування:
У невелику каструльку розбиваємо яйця, змішуємо з цукром, борошном та ваніліном. Добре збовтуємо, розтираючи, щоб не залишилося грудочок.
Вливаємо молоко, віночком перемішуємо до однорідності. Ставимо на плиту і на вогні трохи менше середнього розігріваємо. Обов’язково постійно помішуємо лопаткою, щоб не чіплялося на дно. Зменшивши вогонь на малий, при постійному помішуванні доводимо до закипання (крем загусне) і проваривши кілька хвилин знімаємо з плити. Даємо охолонути, щоб крем став теплим.
Застилаємо папером дно та бортики форми. Ставимо поряд печиво і крем.
Вмочуючи листкове печиво в теплий крем, укладаємо його у форму. Уклавши один шар, трохи поливаємо їх зверху. Не шкодуємо крему. Таким чином використовуємо все печиво та крем. Поливаємо зверху кремом, що залишився, посипаємо подрібненим печивом.
Торт готовий. Все швидко і просто, зате як смачно.