Мабуть, це ліниві ватрушки з сиром. Начинка замішується за кілька хвилин, виходить дуже ніжна та соковита. Для основи ніяке тісто не знадобиться, і готуються такі ватрушки лише 1,5 хвилини. Дуже простий спосіб приготування. У результаті виходять гарні та смачні ватрушки. У них тонка основа з легким хрускотом та соковита сирна начинка.
Інгредієнти:
- 1 пачка сиру (180 г, 9%)
- 1 куряче яйце
- 3 ч. л. цукру
- 1 ч. л. манки
- 1 тонкий лаваш
Приготування:
У миску викладаємо сир (вологий у пачці), додаємо цукор, манку та яйце. Сир можна брати будь-якої жирності.
Добре перемішуємо і начинка сиру готова. Вона виходить рідкою.
Основа для ватрушок буде із тонкого лаваша. За допомогою супової миски з лаваша вирізаємо кружальця (6 шт.). Лаваш тонкий, тому на 1 ватрушку беремо 2 кружечки. Для приготування беру форми діаметром 10,5 см, основу роблю діаметром 14 см.
Кружочки з лаваша по 2 шт. розміщуємо у формах, можна готувати у великих чашках. Лаваш можна замінити на коржики тортильї, вони товщі за лаваш, тому робимо з них один шар.
Додаємо підготовлену начинку з сиру (до країв не повинна доходити). Ставимо форми в мікрохвильову піч і готуємо 1,5 хвилини (750 Вт).
При приготуванні начинка піднімається до країв, а при вийманні з печі вона опускається. 1,5 хвилин достатньо, щоб начинка з сиру стала щільною. Ледачі ватрушки відразу перекладаємо з форм на решітку, щоб дно не стало мокрим, і даємо трохи охолонути.
Готові ледачі ватрушки перекладаємо на тарілку, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл з улюбленими напоями. Лаваш трохи підсихає (легкий хрускіт), начинка виходить щільною, соковитою та дуже смачною.
Смачного!!!