Сьогодні пропонуємо смачні та дуже прості у приготуванні ледачі голубці з куркою та печерицями в ароматному томатному соусі з овочами. Курячий фарш краще зробити самостійно з курячої грудки або філейної частини стегон, але цілком підійде і вже готовий із супермаркету від перевіреного виробника.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 350-400 г
- Капуста білокачанна – 250 г
- Рис варений – 120 г
- Печериці – 120 г
- Цибуля – 80-100 г
- Морква – 100 г
- Томатна паста – 40 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія – 4 ст. л.
- Сіль, перець, пряні трави – до смаку.
- Вода (для томатної пасти) – 150 г
Приготування:
Печериці і половину цибулі ріжемо кубиками і викладаємо в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо на середньому вогні до м’якості при помішуванні близько 10-12 хвилин.
Моркву і цибулю, що залишилася, також подрібнюємо і злегка обсмажуємо на іншій сковороді з олією.
Вливаємо розведену кип’яченою водою томатну пасту або густий томатний сік до обсмажених овочів. Перемішуємо та готуємо ще хвилин п’ять.
У мисці з’єднуємо курячий фарш, обсмажені із цибулею гриби, подрібнену капусту.
Додаємо одне яйце, відварений рис, солимо і перчимо до смаку. Приправляємо фарш сумішшю пряних трав за бажанням. Все добре перемішуємо і прибираємо ємність з готовим фаршем у холодильник на 15 хвилин.
Формуємо з фаршу округлі заготовки та викладаємо у глибоку сковороду.
Заливаємо ледачі голубці томатним соусом з овочами, посипаємо сушеною або свіжою зеленню і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин.
Ліниві голубці з куркою та печерицями готові. Подаємо гарячими до столу на підігрітих порційних тарілках.
Як гарнір можна подати салат зі свіжих овочів, макарони або відварену картоплю.
Смачного!