Нове

“Ледачі” голубці в духовці: два абсолютно різні варіанти приготування

Це чудові рецепти ледачих голубців. Вони абсолютно різні за способом приготування і на вигляд, кожен рецепт має свої плюси. За смаком ці ледачі голубці максимально наближені до класичного варіанту. Одні голубці готуються дуже просто, тому що рис та капусту відварювати не треба. Для другого варіанта їх доведеться відварити. Вибирайте будь-який варіант та радуйте своїх близьких смачними стравами.

Перший варіант. В олії (3 ст. л.) обсмажуємо цибулю та моркву (по 1 шт.). Додаємо томатну пасту (2 ч. л.), сметану (4 ст. л.), нарізаний часник (2 зубчики), сіль, перець та 2-3 хвилини ще обсмажуємо.

Потім вливаємо 1 літр води, доводимо до кипіння, пробуємо на сіль та соус для голубців готовий. Борошно в соус не додаємо.

У миску викладаємо будь-який фарш (у мене свинячий 600 г), додаємо сіль, перець, нарізану цибулю (½ шт.), подрібнений часник (2 зубчики) та промитий сирий рис (3 ст. л.).

Розбиваємо одне яйце, викладаємо дрібно нарізані кріп, капусту (2 великі жмені) і добре перемішуємо.

З фаршу формуємо 8 котлет та відправляємо у форму.

Заливаємо підготовленим соусом і запікаємо в духовці при 200 градусах близько 1 години.

Соус за цей час загусне, ледачі голубці зарум’яняться, рис і капуста всередині будуть повністю готові. Пахнуть вони чудово.

Такі ледачі голубці виходять дуже ніжними, неймовірно ароматними та смачними. Мені подобається їх подавати з картопляним пюре.

Другий варіант. Він незвичайний. Капусту (1,3 кг) розрізаємо на великі шматки та відокремлюємо листя. Відварюємо листя у воді, поки не стануть злегка м’якими.

В олії (4 ст. л.) обсмажуємо дрібно нарізану цибулю (3 шт.) і крупно натерту моркву (3 шт.). Трохи солимо.

Рис (80 г) відварюємо, промиваємо і даємо трохи стекти в друшляку. Фарш у мене свинячий домашній (900 г) у ньому вже є цибуля, сіль та перець. З’єднуємо рис із фаршем і перемішуємо.

Збираємо блюдо у великій формі. Листя ділимо на 4 частини, а обсмажені овочі на 3 частини. Викладаємо на дно 1 частину капусти. Потім 1 частина овочів. Продовжуємо збирати шари.

Фарш ділимо на 6 частин, формуємо великі котлети та розміщуємо на шарах із овочів.

У воду (300 мл) додаємо томатну пасту (2 ст. л.), сіль і добре перемішуємо. Виливаємо соус зверху та запікаємо при 180 градусах близько 1 години. За цей час капуста стане м’якою, страва зарум’яниться.

Ліниві голубці відразу подаємо на стіл. І аромат, і смак у страви чудові. Цей спосіб приготування відрізняється від першого варіанта, але страви до смаку схожі. Ця страва красива, виглядає ефектно, вона чудово підійде і для святкового столу.

Смачного!!!

Нове

Популярне