Нове

Ледачі голубці на сковороді

Чим гарний рецепт лінивих голубців на сковороді? Та всім! Готується страва швидко, не вимагають особливої ​​кулінарної майстерності, а на смак — анітрохи не гірше за своїх класичних побратимів. Наші ж ледачі голубці ще й виглядають дуже апетитно, особливо якщо перед подачею посипати їх зеленню (петрушкою, кінзою, кропом). Щодо фаршу, то тут можливі варіанти: придбати готовий або зробити самостійно. Вибір, як кажуть, за вами, проте ми б рекомендували все ж таки не полінуватися — купити по 250 г яловичини та свинини і пропустити м’ясо через домашню м’ясорубку. Процес подовжиться всього хвилин на 10, але результат буде зовсім іншим: ваші ліниві голубці на сковороді зроблять справжній фурор!

Інгредієнти:

рис – 50 г
питна вода – 250 мл
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
олія – 5 ст. л.
білокачанна капуста – 400 г
м’ясний фарш -500 г
яйце, зварене круто – 1 шт.
сметана – 200 г
томатна паста – 200 г
сіль, перець – за смаком

Приготування:

Зваріть рис для лінивих голубців. У невеликій каструлі доведіть до кипіння 150 мл води. Трохи посоліть. Всипте рис і знову доведіть до кипіння. Варити на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути.

Підготуйте продукти для лінивих голубців на сковороді. Цибулю очистіть і порубайте. Моркву ретельно вимийте, очистіть та натріть на великій тертці.

У сковороді нагрійте 2 ст. л. рослинної олії. Покладіть цибулю і злегка підрум’яньте. Потім додайте моркву. Смажте, помішуючи, на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Для лінивих голубців з качана білокачанної капусти зніміть верхнє листя. Виріжте качан і грубі частини. Підготовлену капусту тонко нашаткуйте гострим ножем.

Капусту додайте до сковороди до цибулі з морквою і перемішайте. Влийте 100 мл води, швидко доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні протягом 30 хвилин.

М’ясний фарш викладіть у велику миску. Яйце дрібно наріжте і додайте до фаршу разом з рисом, що остигнув, тушкованими овочами. Посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте.

З маси, що вийшла, сформуйте голубці (невеликі овальні котлетки). У процесі руки слід змочувати холодною водою, щоб фарш не прилипав до них, і котлетки виходили акуратними.

У великій сковороді нагрійте рослинну олію, що залишилася і обсмажте голубці на сильному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Доводити до готовності не потрібно.

Сметану змішайте із томатною пастою. Посоліть і поперчіть. Потім сумішшю, що вийшла, залийте обсмажені ліниві голубці в сковороді, накрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин на слабкому вогні.

Смачного!

Нове

Популярне