Це треба готувати обов’язково! Смачно, швидко, ситно та просто! Буквально 10 хвилин та найсмачніше хачапурі у вас на столі.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.
- сіль – щіпка
- молоко – 200 мл
- борошно – 160 г
- сода – 1/4 ч.л.
- сир твердий – 300 г
Додатково:
- вершкове масло – 20 г
Приготування:
Змішуємо в мисці 1 яйце і щіпку солі за допомогою вінчика. Тепер додаємо 1 склянку молока кімнатної температури, перемішуємо.
Висипаємо 1 склянку борошна (160 г) та 1/4 ч.л. соди. Перемішуємо тісто лопаткою до однорідності.
Тепер до тіста додаємо тертий на великій тертці сир і знову перемішуємо.
Сир можна брати будь-який твердий, моцарелу, сулугуні. Так само смачно з будь-яким.
Сковороду змащуємо невеликим шматочком вершкового масла, перекладаємо сирне тісто і розрівнюємо його. Накриваємо кришкою та смажимо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Потім перевертаємо хачапурі на іншу сковороду та обсмажуємо його з другого боку, також накривши кришкою хвилин 5.
Наше хачапурі готове. Змащуємо його зверху вершковим маслом та нарізаємо на шматочки. Їмо гарячим.
Це дуже смачно, ситно та просто! За бажання в тісто можна додати дрібнонарізаний бекон або шинку, подрібнені пір’їни зеленої цибулі.