Цей салат виходить дуже ніжним і ароматним. Всі продукти прекрасно поєднуються між собою. Вони прості, але за рахунок додавання оригінальної заправки, салат набуває оригінального смаку. Ця заправка чудово замінює жирний майонез і сметану. Салат стає більш легким і дуже смачним.
Інгредієнти:
- 600 г курки
- 250 г грибів (мариновані)
- 4 шт. курячі яйця
- 1/2 шт. ріпчаста цибуля
- 1 банка горошку (консервований)
- 300 г йогурту (класичний)
- 3 ч.л. гірчиці (зерниста)
- 2 ст.л. соку лимона
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
Приготування:
- Курячі грудки розрізаємо на 4 частини і відварюємо в підсоленій воді. Яйця варимо до повної готовності. Все охолоджуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, поливаємо соком лимона, перемішуємо і залишаємо на столі. У цибулі йде різкий смак, і він набуває кислинку.
- У шматочків грудки видаляємо шкіру, кістки, поділяємо філе по волокнах і викладаємо в великий салатник. Філе виходить близько 350 г.
- Яйця нарізаємо не дуже дрібно і відправляємо в салатник.
- Для приготування можна використовувати мариновані печериці, опеньки, гливи. Нарізаємо гриби соломкою і додаємо до м’яса і яєць.
- Цибулю, мариновану у лимонному соку, віджимаємо. Горошок відкриваємо, зливаємо рідина і все викладаємо в салатник.
- Солимо, перчимо, доповнюємо все йогуртом і зернистою гірчицею. Добре перемішуємо і курячий салат готовий.
- Перекладаємо салат в красивий салатник і відразу подаємо на стіл. За рахунок додавання йогурту салат виходить більш легким. Йогурт з’єднується з кислою цибулею, ароматною гірчицею і дає чудовий смак. Ніжним салат роблять куряче філе і консервований горошок.
Смачного !!!
Також читайте: КАРТОПЛЯ ПО-СЕЛЯНСЬКИ. НАЙКРАЩИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ КАРТОПЛІ В ДУХОВЦІ